Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa 92.7 Radyo Ege’de "Hasan Tahsin ile 90 Saniye’de" ile gündemi değerlendirmeye devam ediyor.  

Program Radyo Ege'de hafta içi her gün 09:45/12:05/17:05 saatlerinde; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa "Hasan Tahsin ile 90 Saniye’de" olacak.

a7e14a14f-d67b-45d7-96-80e8174ae7fb02a

Oyuncak kütüphanesiyle Muğla'da miniklerin yüzü gülmeye devam ediyor! Oyuncak kütüphanesiyle Muğla'da miniklerin yüzü gülmeye devam ediyor!

Hasan Tahsin Kocabaş 90 saniye ile Radyo Ege'de şu mesajı verdi: 

ARZ EDERİM SAYIN VALİ

İzmir’e yeni vali atandı. Adının önünde doktor olan bir vali. Umutsuz olmak istemiyorum ama ciddi temkinliyim. Bakalım İzmir’in deva aranmayan dertlerini, siyaseten cezalandırıldığı gerçeğini fark edecek mi Vali Bey? Başlayalım mı saymaya?

İzmir’in çöp ve mezarlık sorunlarına AKP, seçimi kazanırsa umuduyla siyasi yaklaşıyor. Ola ki seçilirler, bugün karşı çıktıkları Menderes’te şak diye yapacaklar inanın. Başkan Tunç Soyer son derece haklı, ama çevresinde ortak ses verecek siyaset de sermaye de basın ve medya oldukça yetersiz. Oysa çöp hepimizin çöpü, mezarlık hepimizin gideceği ortak yer.  Yani bu iki sorunun siyasetle zerre ilgisi yok lakin AKP kendi yanlışlarını örtmek için bunların üzerinden gürültü yapıyor. Bakalım Vali bey halkın mı siyasetin mi yanında olacak?

İzmir’in asırlık Etnografya Müzesi binası yıkılma tehdidi altında ama giden vali hangi akla uyarak tarihselliği olmayan bir depoyu yeniden inşa için onca para harcadı anlamak mümkün değil. Üstelik Gazi Paşa’nın İktisat çizgisinden fersah fersah uzak bir iktidar altında?

Ya Halkapınar’daki “Protokol Camii” ... Hayalet gibi duruyor. Binali Yıldırım’ın Cuma namazı kılacağız dediği tarihten kaç yıl sonra hala bitmedi. O hayırseverin paralarının harcandığı bu camii hala neden bitmedi acaba?

Benim de bugün 90 saniyem bitti ama sorunlar bitmedi, yarın ve Çarşamba da devam edeceğim anlaşılan.

Unutmadan, arz ederim Sayın Vali...

Editör: Yaren Karaaslan