Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa Radyo Ege'de "Hasan Tahsin ile 90 Saniye'de" ile gündemi değerlendirmeye devam ediyor.  

Yeni program Radyo Ege'de hafta içi her gün 09:45/12:05/17:05 saatlerinde; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa "Hasan Tahsin ile 90  Saniye'de" olacak.

Hasan Tahsin Kocabaş 90 saniye ile Radyo Ege'de şu mesajı verdi: 

ÖNCE EKMEKLER BOZULDU

Bedelli askerlik ücreti artabilir mi? 2024 güncel bedelli askerlik fiyatı ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti artabilir mi? 2024 güncel bedelli askerlik fiyatı ne kadar olacak?

"Çok değerli yazar Oktay Akbal “önce ekmekler bozuldu, sonra her şey...” demişti bir öyküsünde. Usta yazarın “ekmeklerin bozulduğu” dediği zaman, Türkiye’nin ikinci dünya savaşı yıllarıydı. Her türlü istifçiliğini karaborsanın, fırsatçılığın yaşandığı yıllar...


 Şekerin olmadığı ve bozulan ekmeklerin de karneyle verildiği yıllar. Şeker yoktu ama çocuklar babalarıyla beraberdi, çünkü Türkiye savaşa fiilen girmemişti. 80 küsur yıl önce günlük yaşamı bir düşünün isterseniz.

80 yıl sonra da ciddi denetimsizlikler yüzünden fırsatçılık aldı başını gidiyor. Adamını bulan fırsatçı vatandaşın kanını emmeye devam ederken vatandaş nereye ne soracağını bilmiyor, elindeki az parayla kaliteden önce ucuzun peşine düşüyor.


Yolunuz hafta ortaları Havra Sokağı'na düşerse, bir dükkân önünde kuyruk görürsünüz. O kuyrukta vatandaş bir kilo, iki kilo soslu tavuk alır. Ama o soslu tavuklar taze mi değil mi merak etmez. 
Bir de et niyetine tavuk ciğeri...

Etin kilosunun 500 lira olduğunu düşünürsek, bir kilo tavuk ciğeri de 40 lira civarında siz düşünün sonunu. Aslında araştırmak lazım İzmir’de son yıllarda erken doğum sayısı ne oldu? İzmir’de küvöz bebekleri artıyor mu? Bunun beslenmeyle ilgisi var mı?


Ekmek kutsalımız bizim... Ekmekler bozulursa bozulmayan ne kalır ki? Oktay Akbal bozulmayı yıllar öne yazmış. Keşke o yazdığında farkına varılsaydı."

Editör: MELEKŞAH TUFANER