Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Başkanı (TÖSHİD) Mehmet Nane, seyahat sektöründe rekabetin artmasıyla birlikte yapılan kampanyaların seyahat imkanları yaratarak, daha önce az seyahat etmiş veya hiç seyahat etmemiş kişilerin sayısını artırdığını belirtti.

TOBB Sivil Havacılık Meclisi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Mehmet Nane, sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin dünya genelinde önde gelen turizm destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Nane, özellikle yaz aylarında artan mevsimsel ziyaretçi trafiğinin yanı sıra son yıllarda kültürel, sağlık ve eğitim amaçlı ziyaretlerin arttığını ifade etti.

Nane, bu artışın mevsimsel ziyaretçi trafiğini aşarak yılın her dönemine yayıldığını ve bu durumun havayoluyla seyahat eden kişi sayısını artırdığını belirtti. 2022'de 182,2 milyon olan havalimanlarını kullanan yolcu sayısının, geçen yıl sonunda 214,2 milyona yükseldiğini açıklayan Nane, havacılık sektöründeki paydaşların bu artışı desteklemek için büyük yatırımlar yaptığını ve büyümeye katkı sağladıklarını dile getirdi.

2 Mayıs 2024 dolar kuru ne durumda? 2 Mayıs serbest piyasa dolar fiyatları 2 Mayıs 2024 dolar kuru ne durumda? 2 Mayıs serbest piyasa dolar fiyatları

2019'da Türkiye'deki hava yolu şirketlerinin filo büyüklüğünün 546 uçak iken 2023'te 668 uçağa ulaştığını belirten Nane, aynı zamanda sektörde devam eden uçak siparişlerine de değindi. Kampanyaların, seyahat etme fırsatı yaratarak daha önce seyahat etmemiş veya az seyahat etmiş kişilerin sayısını artırdığını belirten Nane, bu kampanyaların sektördeki rekabeti artırarak daha fazla ve çarpıcı kampanyaların yapılmasına neden olduğunu söyledi. Nane, misafirlerin özellikle yurt dışı seyahatlerinde kampanya beklentisi olduğunu ve kampanya dönemlerinde hava yolu şirketlerinin internet siteleri ve mobil uygulamalarında yoğun trafik yaşandığını ve misafirlerin kampanyalarla ilgili olumlu geri dönüşlerde bulunduğunu ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ