AB'nin mülteciler için gönderdiği 6 milyar euro nasıl ve nereye harcandı? AB'den sert eleştiriler... AB'nin mülteciler için gönderdiği 6 milyar euro nasıl ve nereye harcandı? AB'den sert eleştiriler...

Artık gerçek gündemimize dönebilir miyiz? Aday adaylarıydı, adaylardı, seçimdi, Ramazan ve şeker bayramıydı derken, onlar da geçti… Şimdi gerçekleri yaşama, dertlerimizle dertlenip, yer yer de şikayetlere devam zamanı. 

Ortalık yeni başkanları çevrelemeye başlayan herşeyolog ve karakoncoloslarla dolu. Acı acı güldüğüm ise, Karşıyaka başkanıyken, kendisine türlü nedenlerle yürüyen ve Cemil Tugay’ı beşli çeteye montelemek isteyen bazı İzmir cahili çevrelerin, şimdilerde Tunç Soyer’den sonra boşalan güç noktalarına yerleşmek için söylem değiştirmeleri. Daha on beş yirmi gün önce, ellerinde tuhaf fotokopilerle adaylığına saldıranlar maşallah bugün “değiş tonton” serisinin yeni sezonunu çekiyorlar. 

Hele de büyükşehir birimlerinin koridorları öyle bir karışmış ki, vallahi bir dedikodu programı yapsam reyting rekorları kırar. Neyse şu bir iki meclis toplansın da görelin hanya ile konyayı.

Ancak şunu demeden geçmeyim. Cemil Tugay artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Kendi iradesi, yüreği ve donanımı var. Milli değerlere sadakati, içerde ve dışarda şimdiden temkinlilikle karşılaşsa da İzmirliler seçmiş. Ancak şöyle toparlayayım ki, Cemil Bey’in kuracağı kadro hem liyakat hem de İzmir aidiyetiyle dolu olmalı. Hele de ikinci adamlık çok önemli, öyle geceleri nara atıp komşularıyla karakolluk olanlara dikkat etmek lazım. Tabii bir de ilçe belediye başkanları var ki onları da yarın konuşalım. 

Ne mutlu Türküm diyene…

Kaynak: Haber Merkezi