Carrefoursa’daki indirimi kaçırmayın! 10 Mayıs’a kadar yetişen poşetleri doldurur Carrefoursa’daki indirimi kaçırmayın! 10 Mayıs’a kadar yetişen poşetleri doldurur

31 Mart öncesi emeklilerin zam talebi karşılanmamış ve bu durum seçim sonuçlarını etkilemişti. Ancak emeklilere neden zam yapılmadığına dair Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

"Buna izin veremezdik"

Şimşek, konuyla ilgili olarak "Emeklilere zam yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti. Bu durumda gelecek nesilleri riske atmış olurduk, buna izin veremezdik" dedi. Emeklilerin maaşlarına yönelik 5 ila 7 bin lira arasında bir zam beklentisi oluşmuştu. Ancak hükümet, zam için temmuz ayını işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçim öncesinde bir mitingde emekli maaşlarıyla ilgili konuşmuş, muhalefetin vaatlerinin mümkün olmadığını belirtmişti. Erdoğan, "Ülkenin tüm yatırımlarını durdursak bile bu artışları karşılayamayız. Ancak enflasyonu kontrol altına alarak ve milli geliri artırarak emeklilerin gelirlerini artıracağız" demişti. TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerinin zam oranını belirlemede etkili olan 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak, şubat ve mart aylarında toplamda yüzde 15,06 enflasyon farkı belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ