İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, merkez teşkilata 96, taşra teşkilatına ise 1512 olmak üzere toplam 1608 lisans, ön lisans ve lise mezunu sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu.

Kamuya Dev Personel Alimi Resmen Dugmeye Basildi 18 Bin Memur Sozlesmeli Personel Ve Isci Alinacak 17096498092342 1

Başvurular, sözleşmeli büro hizmetleri, destek hizmetleri ve teknik hizmetler alanlarında çalışmak isteyen adaylar için 22-26 Nisan tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. Yerlikaya, başvuru sürecinin KPSS puanı ve tercih sıralamasına göre yapılacağını belirterek, sınavların 27 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında, bakanlığın merkezi dahil olmak üzere 8 ilde kurulacak 12 komisyon tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.

Türkiye'nin en güzel yolu…Rotanızı buraya çevirin! Türkiye'nin en güzel yolu…Rotanızı buraya çevirin!

Merkez ve taşra birimlerinde görev yapacak personelin arasında bulunan 112 Acil Çağrı Merkezlerinde istihdam edilecek 450 Çağrı Karşılama personelinin tamamı, üniversitelerin 2 yıllık Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden mezun olanlar arasından seçilecek. Sınav ilanı Resmi Gazete ile bakanlığın ve valiliklerin internet sayfalarından yayınlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi