Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı, yurtdışında görevlendirilmek üzere 12 memur alımı gerçekleştirecek. Bu alımların KPSS şartı bulunmamakla birlikte başvuru için belirli kriterlere uyulması gerekiyor. 2 kişilik kadro yurtdışında yüksek lisans yapacak adaylar için, 10 kişilik kadro ise yurtdışında staj yapacak adaylar için ayrılmıştır. Başvuru yapacak adayların başta lisansüstü eğitim ve staj ile ilgili meslek dallarında yükseköğrenimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Adaylar ayrıca Dışişleri Bakanlığının bildirimi doğrultusunda uluslararası kuruluşların programlarına katılmak için belirli sürelerde görev yapmış ve bu mesleklerde fiilen çalışmış olmalıdır.

PKK firarisi olduğu yetmezmiş gibi bir de atlara tecavüz etti! PKK firarisi olduğu yetmezmiş gibi bir de atlara tecavüz etti!



Diğer önemli başvuru şartları arasında adayların amirlerinden olumlu görüş almış olmaları, askerlikle ilişiklerinin olmaması, son üç yıl içinde disiplin cezası almamış olmaları ve 40 yaşını tamamlamamış olmaları yer alıyor. Ayrıca, lisansüstü öğrenim için gönderilecek adayların son iki yıl içinde belirli dil sınavlarından minimum puanları almış olmaları ve başvuru sırasında dünya üniversite sıralamalarında üst sıralarda yer alan üniversitelerden kabul belgesi almış olmaları gerekiyor. Başvurular 6 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak ve 5 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvuru yapmadan önce, hastalık sebebiyle eğitim veya öğrenimini gerçekleştiremeyeceği raporla belirlenmiş kişiler dışında, geri çağrılmamış olmak, daha önce sürekli olarak yurtdışında görev yapmamış olmak ve yurtdışında kaldıkları sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yapmayı kabul etmek gibi diğer şartları dikkatlice incelemelidir. Başvurular hakkında detaylı bilgiye ve ilan metnine Kariyer Kapısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ