IPSOS Araştırma Şirketi Türkiye CEO'su Sidar Gedik, Habertürk'te katıldığı yayında yerel seçimlerden sonra yaptıkları anket çalışmasının verilerini paylaştı. 31 Mart seçimlerinden sonraki iki gün içerisinde 2 bin 29 kişiyle gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçların hakkında konuşan Sidar Gedik, bu araştırmanın Türkiye'deki siyasi atmosferi anlamak ve seçmen davranışlarını analiz etmek için önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

Araştırma şirketinin sonuçları şu şekilde:

 Emekli ve işsizler 'CHP', ev hanımları 'AK Parti' dedi

 Emekli ve işsizler 'CHP', ev hanımları 'AK Parti' dedi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanan AK Parti seçmeninin yüzde 84'ü bu seçimlerde de oy kullanırken, yüzde 16'sı sandığa gitmemiş. CHP seçmeninin yüzde 10'u oy kullanmaya gitmezken, geçen seçimlerde oy kullanıp bu seçimlerde oy kullanmayan seçmenlerin yüzde 26'sını AK Parti seçmeni oluşturuyor. Emekli ve işsizler 'CHP', ev hanımları 'AK Parti' dedi.

Araştırmada çalışma durumlarına göre oy dağılımları da belirlendi. Elde edilen sonuçlar şöyle:

Eve

Çalışanların yüzde 38'i CHP'ye, yüzde 33'ü AK Parti'ye oy verdi.

Emeklilerin yüzde 58'i CHP'ye, yüzde 21'i AK Parti'ye oy verdi.

Ev hanımlarının yüzde 43'ü AK Parti'ye, yüzde 32'si CHP'ye oy verdi.

İşsizlerin yüzde 45'i CHP'ye, yüzde 27'si AK Parti'ye oy verdi.

1283341 440437943

Türkiye'nin ekonomisinin mevcut durumunu nasıl buluyorsunuz ?

Ankette Türkiye'nin ekonomisinin mevcut durumunu nasıl buluyorsunuz ? sorusuna Türkiye genelinde yüzde 71 çok kötü derken, Oy kullanmayanların yüzde 67'si ise çok kötü yanıtını verdi.

İçişleri Bakanlığı'na Operasyon:Yerlikaya'nın Dört Bakan Yardımcısının Özel Ekibi ve Koruma Görevlileri Görevden alındı İçişleri Bakanlığı'na Operasyon:Yerlikaya'nın Dört Bakan Yardımcısının Özel Ekibi ve Koruma Görevlileri Görevden alındı

1283346 1338571347

Oy tercihlerinde en çok etkili olan gündem konusu olan konulardan yüzde 70 oranla 'Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz' etkili oldu. Sıralamayı, enflasyon ve belediye başkanlarının projeleri izledi. 

Qww

Türkiye'nin gelecek dönemdeki beklentilerinin ne olduğu sorulan ankette oy kullanmayanlar da kararlarını veren seçmenler de yüzde 40 oranında kötü olduğunu ifade etti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ