Bursa'da Erhan M.'ye (28) işkence yaptıkları ve bu olayı cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri iddia edilen tutuklu sanıklar Yaşar Deniz Çakıcı (29) ve arkadaşları Ebubekir Tokatlı (32), önceki duruşmalarda tahliye edilen müşteki sanık Mehmet Ş. (30), Gökhan Y. (38) ile tutuksuz sanık Gamze Ü. (25), 4 yıl 7 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar. Mahkeme heyetinin suçlarını sabit gördüğü sanıklar, sanık sayısının çok olması ve duruşma süresinin uzamaması için tutanaklara geçirilmek üzere, son savunmalarını mahkeme mübaşirinin kamerasına yaptılar. Olay, 10 Şubat 2022'de Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde meydana geldi. Gamze Ü. isimli aynı kişiyi seven Erhan.M. ile Yaşar Deniz Çakıcı, aralarındaki husumeti çözmek için bir araya geldiler. Erhan M., arkadaşı Mehmet Ş. ile birlikte Çakıcı'nın evine gitti. Burada taraflar arasında tartışma çıktı. Yaşar Deniz Çakıcı, yanındaki Ebubekir Tokatlı ve Gökhan Y. ile birlikte Erhan M. ve Mehmet Ş.'nin ellerini kelepçeleyip ayaklarını bağlayarak ağzını bantladıktan sonra yere yatırarak tekme ve yumruklarla dövdü. Bu sırada Yaşar Deniz Çakıcı belinden çıkardığı tabancayı, Erhan M.'nin ağzına sokup tehdit etti ve mermi yutturdu. Şüpheliler, kıyafetlerini çıkardıkları Erhan M.'ye kadın elbisesi giydirdi. Bu anları Mehmet Ş.'ye tehditle cep telefonu kamerasıyla kaydettirdi.

Işkence Edip Gecelik Giydirdiler

Kaydettikleri görüntüleri sosyal medyada paylaştılar!

Yaşar Deniz Çakıcı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı işkence görüntülerini izleyen Erhan M.'nin arkadaşları, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çakıcı'nın evine baskın düzenledi. Erhan M. ile Mehmet Ş.'yi kurtaran polis, Yaşar Deniz Çakıcı'yı gözaltına aldı. Ekipler, bir süre sonra Ebubekir Tokatlı ve Gökhan Y. ile aynı evde bulunan Gamze Ü.'yü de yakaladı. Mehmet Ş.'nin görüntüleri çektiği tespit edilerek gözaltına alındı. 'Eskici' olan soyadını 3 yıl önce Çakıcı olarak değiştirdiği belirlenen Yaşar Deniz Çakıcı ile diğer 4 şüpheli, Bursa Adliyesi'ne sevk edildi. Yaşar Deniz Çakıcı, Ebubekir Tokatlı, Gökhan Y. ve Mehmet Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gamze Ü. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hatay'da 200 yıllık tarihi ahşap bina yangında yanarak kül oldu! Hatay'da 200 yıllık tarihi ahşap bina yangında yanarak kül oldu!

Hakim karşısına çıktılar!

Haklarında 'yağma', 'yaralama', 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'şantaj', 'silahla tehdit' suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce güvenlik gerekçesiyle gazeteci ve izleyicilerin alınmadığı duruşmada, sanıkların ifadeleri tutanaklara geçirilmek üzere mahkeme mübaşirinin kamerasına kaydedildi.

Işkenceyi Kaydettiler

''O anki heyecan ve öfkeyle yaşandı''

Emniyetteki ifadelerini tekrarlayan sanıklardan Yaşar Deniz Çakıcı, Erhan M.'yi daha önce tanımadığını, olay günü tutuksuz sanık Gamze Ü. aracılığıyla tanıştığını öne sürdü. Evine zorla girmeye çalışan Erhan M. ile arasında tartışma çıktığını belirten Çakıcı, "Erhan M., Gamze Ü.'nün eski erkek arkadaşıydı. Gamze benim kardeşim gibidir. O gün Gamze'yi benim evime gelirken takip etmiş. İçeriye zorla girmeye çalışınca, aramızda tartışma çıktı. Olay, o anki heyecan ve öfkeyle yaşandı. Daha sonra Erhan M. ile konuşup anlaştık ve aramızda bir sorun kalmadı. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Pişmanım" ifadelerini kullandı. İlk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Gökhan Y. ise Yaşar Deniz Çakıcı'nın amcası olduğunu, olay sırasında evde olduğunu ancak işten yorgun geldiği için uyuduğunu belirterek, "Yaşananların hiçbir aşamasına şahit olmadım. Sesleri duyup uyandığımda tarafları sakinleştirdim. 4 ay haksız yere cezaevinde kaldım" şeklinde konuştu.

Pişman olduklarını söylediler!

Ebubekir Tokatlı, "Bursa'da Erhan M.'yi konuk ettik. Erhan M.'nin, Mehmet Ş.'ye yönelik eylemleri nedeniyle suça karıştık. Pişmanım. Olay anında heyecan ve sinirle hareket ettik. Keşke böyle bir olay olmasaydı" diyerek tahliye talebinde bulundu. Serbest kalan sanık Gamze Ü. ise savunmasında Erhan M.'nin eski partneri olduğunu, daha önce de kendisini tehdit ettiği için uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade etti. Gamze Ü., ağabeyi gibi gördüğü Yaşar Deniz Çakıcı'nın evine giderken Erhan M.'nin kendisini takip ettiğini ve olayın bundan kaynaklandığını belirtti. Daha önce salıverilen müşteki sanık Mehmet Ş. de tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. İşkence görüntülerini kendi isteğiyle çekmediğini söyleyen serbest bırakılan sanık, "Darp edilerek beni zorladılar" dedi.

Işkence Edenler Hakim Karşısında

Sanıklara ceza yağdı!

Sanıkların son savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 'yağma', 'yaralama', 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj', 'silahla tehdit' suçlarını sabit gördüğü tutuklu sanıklardan Yaşar Deniz Çakıcı'yı, Erhan M. ve müşteki sanık Mehmet Ş.'ye karşı işlediği suçlardan 20 yıl, Ebubekir Tokatlı'yı 17 yıl 11 ay 15 gün, tutuksuz sanık Gamze Ü.'yü ise 9 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Gamze Ü., 'şantaj' ve 'birden fazla kişiyle konutta silahlı yağmaya teşebbüs' suçlarından ise beraat etti. Müşteki Erhan M.'ye karşı üzerine atılı suçlardan beraat eden Gökhan Y., müşteki sanık Mehmet Ş.'ye karşı işlediği suçlardan 13 yıl 6 ay 15 gün, tutuksuz müşteki sanık Mehmet Ş. ise müşteki Erhan M.'ye karşı işlediği suçlardan 4 yıl 7 ay hapis cezası aldı.

Kaynak: DHA