İsrail ordusu, uzun süredir kara operasyonları yürüttüğü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da yıkıma devam ediyor.

Son olarak Birleşmiş Milletler'e ait iki okul havaya uçuruldu. Yalnızca okullar değil, Gazze'deki hastaneler de İsrail güçlerinin hedefinde.

Filistin Sağlık Bakanlığı, günler süren bombardımanın ardından İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi'ni kuşattığını açıkladı.

Tanklarla kuşatılan hastaneye giriş çıkışların hedef alındığı duyuruldu.

İsrail ordusunun Gazze'nin merkezi ve güneyine yönelik hava bombardımanı da sürüyor. Nuseyrat Mülteci Kampı ve Han Yunus kenti havadan hedef alındı.

Refah kentine yönelik bombardımanda ise aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye bölgesinde Hamas'a ait mevzileri hedef aldı. Hava saldırıları sonucu çok sayıda Hamas roketatarının imha edildiği açıklandı.

Bölgede Hamas'a ait bir karargaha da baskın düzenlendi. Operasyonda yaklaşık 250 havan topu, ve çok sayıda roketatarın ele geçirildiği belirtildi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise İsrail güçleri ile girilen çatışmalara ilişkin yeni görüntüler paylaştı. İsrail'e ait çok sayıda askeri aracın hedef alındığı belirtilirken, bazı İsrail askerlerinin öldürüldüğü bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze'de kara operasyonlarında verdikleri kayıplarla ilgili de itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı.

Şimdiye kadar 20 İsrail askerinin dost ateşi veya kaza sonucu öldüğünü duyurdu.

Bir tebrik de Özgür Özel'den: Özgür Özel de Göztepe'yi kutladı! Bir tebrik de Özgür Özel'den: Özgür Özel de Göztepe'yi kutladı!

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria'da da tansiyon dinmiyor. İsrail güçleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

İnsansız hava araçlarıyla yapılan saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilerin olduğu açıklandı.

Buzdozerler eşliğinde bölgeye giren İsrail ordusu çok sayıda Filistinliyi de tutukladı.

Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak: Alıntı