İstanbul 1 Mayıs son durum ne? 1 Mayıs yürüyüşü başladı mı? Taksim’e girişe izin var mı? Özellikle yapılan son dakika açıklamalarından sonra katılımcıların Taksim’e çıkması yasaklandı. Polis katılımcıların Taksim’e çıkmaması için peş peşe önlemler almaya devam ederken, katılımcılar Saraçhane’de sabahın erken saatlerinde toplanmaya başladı. Taksim meydanına çıkan yollar ve sokaklar tamamen trafiğe kapatan polis, meydana girmek isteyen gruplara müdahalede bulundu. İşte İstanbul 1 Mayıs'ta yaşanan son dakika gelişmeleri…

İmamoğlu ve Özel Saraçhane’ye geldi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti üyeleri, Saraçhane Meydanı'nda bir araya geldi. 

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı: Ay’a erişmeyi planlıyoruz Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı: Ay’a erişmeyi planlıyoruz

Polis Bozdoğan’da tomalarla bekliyor

Bozdoğan Kemeri'nde polis güçleri olası bir duruma karşı yoğun bir önlem aldı. TOMA'lar ve bariyerlerle yol kesilirken çevredeki keskin nişancılar da dikkat çekti. Yüzlerce polis, kemer çevresinde hazır bir şekilde bekliyor.

6631E2Ee8226Ccab6483D7Ec.jpg

Şişli’de çok sayıda gözaltı 

Yaklaşık 10 kişilik SODAP ve Gençlik Meclisleri üyesi grup, Taksim'e doğru ilerlerken Şişli'de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri, gözaltına alındı.

Beşiktaş’ta kalabalık gruba polis müdahalesi 

Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na doğru yürümek isteyen bir grup, polis müdahalesiyle karşılaştı. Pankart açıp slogan atarak ilerleyen grup, polis tarafından durduruldu ve gözaltına alındı.

Okmeydanı’nda sert polis müdahalesi 

Okmeydanı’nda slogan atarak ilerleyen gruba polis tarafından anında müdahale edildi. Çok sayıda gözaltının olduğu aktarılan bilgiler arasında.

Editör: Buse Şenyürek