Cuma namazı için saatler, cuma gecesine erişildiğinde araştırılmaya başlandı. Bu hafta, 19 Nisan'da cuma namazı kılınacak. Müslümanlar, "Cuma namazı saat kaçta?" sorusunu merak ediyorlar. Bu haftaki cuma namazı, 19 Nisan'da öğle namazıyla birlikte gerçekleştirilecek. İl il cuma namazı vakitleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruluyor. Her cuma günü öğle ezanıyla birlikte Müslümanlar, camilere akın edip ibadetlerini yerine getiriyorlar. İşte 19 Nisan'daki İstanbul, Ankara ve İzmir cuma namazı vakitleri...

İstanbul, Ankara ve İzmir cuma namazı ne zaman?

İstanbul, Ankara ve İzmir cuma namazı ne zaman?

İstanbul'da 19 Nisan Cuma namazı saat 13:08'de kılınacak. Ankara'da ise 19 Nisan Cuma namazı saat 12:53'te gerçekleşecek. İzmir'de ise 19 Nisan Cuma namazı saat 13:16'da yapılacak.

2 Mayıs BİM aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Bu hafta BİM'de neler var? 2 Mayıs BİM aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Bu hafta BİM'de neler var?

Cuma namazı, farzı iki rek'attan oluşur. Bunun yanı sıra, farzdan önce dört rek'at, farzdan sonra da dört rek'at olmak üzere toplam sekiz rek'at sünneti bulunmaktadır. İmam Ebû Yûsuf'a göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet, bir selamla dört ve bir selamla iki rek'at olmak üzere toplam altı rek'attır. Cuma namazı ortalama olarak 45 dakika ile 1 saat arasında sürer. Bu süreyi hesaplamak için cuma namazı saatlerine bakabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ