SONDAKİKA : Adana'da motosiklet üretim tesisinde yangın! Çalışmalar sürüyor SONDAKİKA : Adana'da motosiklet üretim tesisinde yangın! Çalışmalar sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı, 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Kültürpark’ta okuyucularla buluşuyor. Fuarın açılış törenine ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ve fuarın onur konuğu Şair ve Yazar Ahmet Ümit gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Ana tema: 23 Nisan Bayramı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. Kitaplar bizi dünyaya açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa açık alandaki kitap festivalini gerçekleştiriyoruz. İZKİTAP Fest, Kültürpark’ta gerçekleşen en kapsamlı kitap fuarı. Ana teması, önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dedi.

"Kitaplar bizi dünyaya açıyor"
Başkan Tugay, “İZKİTAP Fuarı, Kültürpark’ta gerçekleşen en büyük kitap fuarı. Konumuz kitap, edebiyat, şiir, roman… Bundan daha güzel hangi ortam olabilir ve hangi konu olabilir? Bir tek yarın yağmur yağacak diye endişeliyiz… Umuyorum fuarın düzeninin bozmayacak bir yağmur olacaktır. Bugün İzmir’in hazinemizin Kültürpark kapılarından geçerken geldiğimiz yer sadece Kültürpark değildir, zamanları aşan yolculuğa adım attık. Parkımızın sınırları genişledi. Tüm zamanları, coğrafyalarını aldı. İnsanlığın başlandığından bu yana üretilen fikirler, durumlar, hikâyeyeler, bilimin ve sanatın bütün yolcuğu burada... Bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. Kitaplar bizi dünyaya açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa açık alandaki kitap festivalini gerçekleştiriyoruz. İZKİTAP Fest, Kültürpark’ta yapılan en büyük kitap fuarı. Ana teması, önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Buna yakışacak şekilde çocuk edebiyatı. Çocuk ve kitap buluşmasına çok önem veriyoruz. Herkes kitap okuma hevesiyle doğar. Merak etme insanın doğasında vardır. Geleceğin yetişkin okurları da bu kapıdan geçti. Bugünden itibaren 800 yazar, gazeteci ve çizerle buluşacağız. Fuara 350’ye yakın yayın evi, 50’ye yakın sahaf ile onlarca kurum ve kuruluş katıldı. En geniş sahaf katılımına fuarımız ev sahipliği yapıyor. Kitap bizim en önemli işlerimiz arasında yer alıyor. 1 yılda 35 kitabı yayına hazırlayarak kamu yayıncılığına yeni bir soluk getirdik. Kültürpark’ın tüm alanlarında doğayla iç içe bir edebiyat buluşması yaşayacağız. İzmirliler Kültüpark’ın tümünde fuar yaşamanın keyfini iyi bilirler. Biz bu geleneği İZKİTAP Festi’de ekledik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ