Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan, Ekrem İmamoğlu ziyareti! Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan, Ekrem İmamoğlu ziyareti!

İzmir Büyükşehir’de tarihi ilk oturum gerçekleşti

Kültürpark Fuar Alanı’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı, Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başkan Cemil Tugay’ın açılış konuşmasıyla devam eden oturumda, partilerin temsilcileri de görüşlerini paylaştı.

Yeni dönemin Meclis Başkanvekilleri seçildi

Gizli oylama sonucunda, CHP’den Altan İnanç ve Mehmet Atilla Baysak, meclisin yeni başkanvekilleri olarak belirlendi. Bu seçim, meclisin yeni dönemdeki işleyişine yön verecek.

Komisyon üyeleri oylandı

Çeşitli komisyonlara üye seçimleri yapıldı ve gündem maddeleri meclis üyelerinin oylarına sunuldu. 

Meclis Başkanvekillerinin belirlenmesinin ardından gündemde bulunan Çevre ve Sağlık Komisyonu üye, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üye, Plan ve Bütçe Komisyonu üye, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üye, Ulaşım Komisyonu üye, Hukuk Komisyonu üye, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu üye, Turizm ve Fuarcılık Komisyonu üye, Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyon üye, Kent Konseyi Komisyon üye, Engelsiz İzmir Komisyonu üye, Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu üye, Deprem ve Afet Komisyon üye, Esnaf, Meslek, Odaları ve Tüketici Koruma Komisyon üye, Sosyal Politikalar Komisyon üye, Kentsel Dönüşüm ve Konut Politikaları Komisyonu üye, Kooperatifler ve Pazar Yerleri Komisyonu üye, Deniz, Kıyı Alanları ve Limanlar Komisyonu üye, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu üye, Çocuk Hakları ve Çocuk Dostu Kent Komisyonu üye, Gençlik Üniversiteler ve İstihdam Geliştirme Komisyonu üye, Organize Sanayi Bölgeleri Komisyonu üye, İleri Yaş Çalışmaları Komisyonu üye seçimleri gerçekleştirildi. Üyelerin seçilmesinden sonra gündemde bulunan diğer maddeler meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Kentsel dönüşümde önemli bir adım atıldı

Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın yeniden kurulmasına ilişkin önerge, meclis gündemine damgasını vurdu. AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız’ın memnuniyetini dile getirdiği önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

Yıldız, “Bu önerge geçtiğimiz dönemde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın kapatılmasının ve Milli Emlak Kamulaştırmanın da Depreme bağlanmasının ne kadar sakıncalı olduğunu Cumhur İttifakı olarak ifade etmiştik. O günün şartlarında da bunun tekrar geri geleceğini bildiğimizi belirtmiştik. AK Parti olarak kentsel dönüşüm daire başkanlığının kurulduğu, deprem riskini yaşadığımızı düşünürsek bunu yanlıştan dönülme maddesi olarak gördüğümüzü ve olumlu karşıladığımızı ifade etmek istiyorum" açıklamalarında bulundu.

Başkan Tugay’dan umut veren sözler:

Başkan Tugay, yeni dönemin İzmir için başarılı çalışmalarla dolu olmasını temenni etti ve “Birlikte güzel bir 5 sene geçirmeyi, şehrimizde iz bırakacak çalışmalar yapmayı yürekten diliyorum” dedi.

Tugay, "Ben de meclis üyesiydim ve oradaki düşüncenin işlemleri daha da hızlandırmak olduğunu biliyorum. Geçen süreç içerisinde işleyişi değerlendirdiğimiz zaman tekrar kurulmasının yararlı olacağını düşündüğümüz için kuruyoruz. İyi niyetli bir çabaydı. Orada başka düzenlemeler de var" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ