İzmir'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hayatını kaybeden İlayda'nın acılı annesi, kızının katili Yunus Yılmaz'a en sert cezanın verilmesini talep ediyor. 

Ilayda Foto 1

Olay nasıl olmuştu?

8 Mart günü saat 23.30 civarında, Konak ilçesindeki Konak Üst Geçidi yakınlarında gerçekleşen olayda, aynı yemek şirketinde çalışan Oya Tarhan ile kızı İlayda Alkan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gittikleri eğlence mekanından dönerken dinlenmek için bankta oturuyordu. Bu esnada, bir hastanede veri giriş memuru olarak çalışan Yunus Yılmaz'ın bıçaklı saldırısına maruz kaldılar. Yaşanan arbede sırasında anne ve kızı çeşitli yerlerinden, Yunus Yılmaz ise bacağından yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, yaralı anne ve kızını Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Ancak, tüm çabalara rağmen İlayda Alkan kurtarılamadı. İlayda Alkan, olaydan bir gün sonra Torbalı ilçesinde bulunan Ayrancılar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ilayda Foto 2

Olay günü yakalandı

Şüpheli Yunus Yılmaz, olay günü mahalle bekçileri tarafından yakalandı. Hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınan Yılmaz, Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Olay yerinde bulunan ve incelenmek üzere el konulan bir kanlı bıçak dışında, şüphelinin kullandığı bıçağa ilişkin herhangi bir bulgu bulunmadı. Yunus Yılmaz, ilk ifadesinde alkollü olduğunu ve tartışmanın nedenini hatırlamadığını belirtti. Şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Ilayda Foto 4

Arnavutköy'de AVM'de yangın paniği! Arnavutköy'de AVM'de yangın paniği!

''Gelinlik giyecektin, kefen giydirdiler sana''

Taburcu olduktan sonra evinde istirahat eden Oya Tarhan, yakınlarının desteğiyle kızının mezarını ilk kez ziyaret etti. Hayattayken alıp giyemediği yeni kıyafetleri kızı İlayda Alkan'ın mezarının üzerine bırakan Tarhan, gözyaşı döktü. "Gelinlik giyemedin. Daha ne hayaller kuracaktık, hepsi yarım kaldı. Yarım bıraktılar beni. Kızıma giydiremedi bu kıyafetleri cani. Gelinlik giyecektin, ama seni kefen giydirdiler." diyen acılı anne, “Sen bensiz yaşayamazdın, ben sensiz nasıl yaşayacağım? İlayda, kalk evimize gidelim. Annem sen buralara mı yakıştın. Kızım sen beni nasıl bıraktın. Kalk kızım.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: NTV