ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırıları en güçlü şekilde kınadığını belirterek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "ülkeye desteklerinin tam olduğu" mesajını iletti ve ve İran'a karşı ortak bir diplomatik tepki için G-7 liderlerini toplamayı planladığını duyurdu. Biden, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı, "İran ile onun Yemen, Suriye ve Irak'taki bağlantılı örgütleri, bugün İsrail'deki askeri tesislere yönelik benzeri görülmemiş bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum."

Joe Biden Ana Foto 1

G7 toplantısı yapacak

Biden, İran'a yönelik ortak diplomatik tepkiyi ele almak üzere Pazar günü G-7 liderlerini bir araya getireceğini de açıkladı. Ayrıca, İsrail ve bölgedeki diğer müttefik ülkelerle görüşmelerine devam edeceklerini ve sürecin gidişatını değerlendireceklerini belirtti. Biden, Amerikan askerlerine yönelik herhangi bir saldırı olmamış olsa da, uyanık ve dikkatli olacaklarını, vatandaşlarını korumak için gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

Filistin'e destek verip Netanyahu'ya Hitler benzetmesi yapmıştı: Bella Hadid kariyerini noktaladı! Filistin'e destek verip Netanyahu'ya Hitler benzetmesi yapmıştı: Bella Hadid kariyerini noktaladı!

ABD'yi bilgilendirecek

İsrail devlet televizyonu KAN'ın bildirdiğine göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Austin, Gallant'tan, İsrail'in İran saldırılarına cevaben herhangi bir adım atmadan önce ABD'yi güncel gelişmeler konusunda bilgilendirmesini istedi.

Kaynak: Haber Merkezi