Ramazan ayında da saldırılara devam eden İsrail, her cuma polisleri Doğu Kudüs'e yönlendirerek Gazze halkının ibadetlerini engelliyor.

Son olarak İsrail polisi, yarın işgal altında bulunan 3600 ek polis görevlendirilmesiyle Doğu Kudüs'teki personel sayısının artırılacağını duyurdu.

On binlerce kişinin ibadet etmek için Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi bekleniyor

Yarın hem Ramazan ayının son cuması hem de Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi. Bu gecede on binlerce kişinin ibadet etmek için Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

İsrail polisi açıklamasında, "Yarın (cuma günü) kentte 3 bin 600 polis görevlendirilecek." ifadesi kullanıldı. Polislerin görevlendirilmesinin cumartesi gününe kadar devam edeceği ifade edildi. 

Açıklamada, polislerin Kudüs'ü çevreleyen geçiş noktalarında, işgal atındaki Doğu Kudüs'te ve Eski Şehir'in ara sokaklarında görev yapacağı ve uygulamanın cumartesi sabahına kadar devam edeceği kaydedildi.

Otoyolun çöktüğü Çin'de bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 36'ya yükseldi! Otoyolun çöktüğü Çin'de bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 36'ya yükseldi!

Polis ayrıca geçen hafta Mescid-i Aksa bölgesinde 23 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurmuştu

Kaynak: Haber Merkezi