İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı'nı canlandırma çalışmaları kapsamında genişletilen WizmirNet ücretsiz internet ağı, tarihi çarşının 4 kilometrelik alanını kapsıyor.

29 Hizmet Noktası ile Kesintisiz Erişim
Kızlarağası Hanı, Ali Paşa Meydanı, Balıkçılar Meydanı, Sinagoglar Meydanı, Milli Kütüphane Caddesi ve Anafartalar Caddesi'ni de içeren 2 kilometrelik hatta 17 hizmet noktası daha kurularak toplam hizmet noktası sayısı 29'a çıkarıldı. Bu sayede Konak Katlı Otoparkı'ndan Havra Sokağı'na kadar kesintisiz internet erişimi sağlanıyor.

Karşıyaka hazır, Zübeyde Anne'ye koşuyor! 12 Mayıs'ta yüzlerce koşucu anneler için koşacak Karşıyaka hazır, Zübeyde Anne'ye koşuyor! 12 Mayıs'ta yüzlerce koşucu anneler için koşacak

Cumhuriyet Bulvarı ve Kent Tarihi Parkı da Dahil
İkinci etap çalışmasıyla Cumhuriyet Bulvarı ve Kent Tarihi Parkı da WizmirNet kapsama alanına dahil edildi. Böylece tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın tamamında 4 kilometrelik bir internet ağı kurulmuş oldu. 25 Binden Fazla Kullanıcı, 2,5 GB Veri: WizmirNet'in devreye alındığı günden bu yana 25 binden fazla kişi sisteme bağlandı. Bu süreçte toplam 2,53 GB download ve 148 GB upload gibi etkileyici veri kullanım miktarları gözlemlendi. Kullanıcılara 120 Mbps bağlantı hızı sunan WizmirNet, internette gezinme, online alışveriş yapma, video izleme ve oyun oynama gibi işlemleri kolaylaştırıyor.

Kemeraltı'nın Canlanması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı'nı korumak ve yaşatmak için yaptığı çalışmalara WizmirNet de katkıda bulunuyor. Ücretsiz internet ağı, tarihi çarşının modernleşmesine ve turistlerin ilgisini çekmesine yardımcı oluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ