Türk sinemasının unutulmazı 'Barda' geri dönüyor: İşte ikinci film detayları! Türk sinemasının unutulmazı 'Barda' geri dönüyor: İşte ikinci film detayları!

Bugün, dünyanın en popüler yarışma programlarından biri olan Kim Milyoner Olmak İster'de izleyicileri ekrana kilitleyen heyecan dolu anlar yaşandı. Ünlü sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun yönetiminde yayınlanan programda, 44 yaşındaki yarışmacı Mehmet Çağrı Uğur, sorularda başarılı bir performans sergiledi. Mehmet Çağrı Uğur'un karşısına çıkan 300 bin TL değerindeki soru, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir içeriğe sahipti. Soruda, "Kur'an-ı Kerim'de 'O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?' ayetinin 31 kere geçtiği sure hangisidir?" şeklinde bir soru soruldu.

CEVAP YANLIŞ

Heyecanına yenik düşen yarışmacı, D şıkkını söyleyerek yanlış cevap verdi.

A) Fatiha Suresi
B) İhlas Suresi
C) Rahman Suresi
D) Bakara Suresi

CEVAP: C RAHMAN

Duygularını dile getiren yarışmacı, "Rahman ne demek? Onun anlamı üzerinde durdum. Keşke biraz daha düşünseydim" dedi. Ünlü sunucu İmirzalıoğlu, yarışmacının yürüttüğü mantığa değinerek, "Fatiha ve İhlas Suresi'ni çok kolay bir şekilde elediniz. Bakara yanlış hatırlamıyorsam 'bir besi hayvanı' denir. Bu arada doğru olan Bakara bir inek hayvanıdır. Ben bir şeye takıldım sadece Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla… Yağmura rahmet yağdı deriz. Çünkü Rahmet veren kapsayan demek." dedi. Yarışmacı ise, "Bravo o halde 9. soruya geçtiniz Kenan bey." diyerek renkli görüntüler oluşturdu. İmirzalıoğlu, yarışmacıya, "Teşekkür ederim o zaman yer değiştirelim." diyerek kahkaha attı. Yarışmacı 50 bin TL ile yarışmadan ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi