Motosiklet tutkusu ve erken teşhis bir arada: Meme kanseri farkındalık söyleşisi Motosiklet tutkusu ve erken teşhis bir arada: Meme kanseri farkındalık söyleşisi

Rebecca Hardy, 2018'de kola takılan hamilelik önleyici implantlardan kullanmaya başladı. Ancak yıllar geçmesine rağmen implantı çıkarmayı başaramadı. 2021 yılında doktora başvurması üzerine, hekimler implantın kolunda olmadığını keşfetti. İki çocuk annesi olan Hardy, birçok doktora gitmesine rağmen implantın vücudunda nerede olduğunu çözemediğini söyledi.

En sonunda gittiği hastanede doktorlar röntgen çektirdi. Röntgen sonuçlarına göre, implantın Hardy'nin akciğerinde sıkıştığı tespit edildi.

Doktorlar implantı ameliyatla çıkarma seçeneği sundu ancak bunun tehlikeli bir prosedür olduğunu ve atardamarın yırtılma riski bulunduğunu belirttiler. Bu nedenle implantın çıkarılması konusunda garanti veremediler. Hardy, ameliyat riski almak istemediğini ve herhangi bir fiziksel sorun yaşamadığını belirterek ameliyatı tercih etmedi.

Doğum kontrol implantları, üç yıla kadar hamileliği önlemeye devam ediyor. Progesteron hormonu içeren ve derinin altına yerleştirilen implantlar, yumurtlamayı durdurarak ve servikal mukusu kalınlaştırarak hamileliği engelliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ