Konak Belediyesi kadroları bugünlerde kendileri hakkında verilecek kararı bekliyor. Bir ilke imza atarak müdür ve müdür yardımcılarını 'psikolog ve insan kaynakları uzmanıyla görüştüren Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun bu uygulaması kurum içinde tartışmalara neden oldu. İstanbul'dan getirilen psikolog ve insan kaynakları uzmanı, müdür ve müdür yardımcılarını görüşme odasına alırken, personele de telefonla anket zorunluluğu getirildi. 

Hüseyin İnan kimdir? Hüseyin İnan kaç yaşında öldü? Hüseyin İnan kimdir? Hüseyin İnan kaç yaşında öldü?

İçişleri Bakanlığı'na şikayet için harekete geçildi...

Bu anket ve değerlendirmeler sonucu Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun personelin en verimli nerede çalışabileceğini ortaya çıkartmak istediği  belirtiliyor. Bürokraside değişikliğe psikolog ve uzman raporunun ardından karar verecek olan Başkan Mutlu'nun bu tavrı göreviyle ilgili endişe taşıyan personeli huzursuz etmiş durumda. Bu uygulamanın hukuksuz olduğuna inanan ve zorla görüşme odasına sokulmaktan rahatsız olan personelin İçişleeri Bakanlığı'na şikayet için hazırlıklara başladığı öğrenildi.


Projenin fikir babası kim?


Konak Belediyesi'nin bir ilke imza atarak başlattığı uygulamanın arkasındaki ismin Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu'yla da yakın arkadaş olduğu belirtillen CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Suat Özçağdaş olduğu öne sürülüyor. Sosyal İnavasyon Merkezi (SİM)'in kurucusu da olan Özçağdaş ODTÜ Psikoloji mezunu bir isim. 

Belediyenin 1 milyar lirayı aşan borcu var...

Konak Belediyesi'nin 1 milyar lirayı aşan borcu nedeniyle zor günler geçiren Nilüfer Çinarlı Mutlu, "Belediye olarak borcumuz var. Bunu söylemekten çekinmiyorum. Gerekirse pankart asarım. Çünkü ben lider olarak çok uzun zamandır maaşları geciktirmedim. Bununla da gurur duyan bir insandım. Beni üçüncü gün işçilere maaş ödeyemeyecek duruma düşürenlerden de özür dilerim. Bu çok utanç verici.'
Bunu göreve başlamadan önce sordum. Her şeyin yanı sıra kırmızı çizgim çalışanların maaşlarının ödenmesi. Solcu bir aileden geliyorum. Çalışmanın en yüksek değer olduğunu öğrendim. Çalışanlarının maaşlarını asla geç ödemeyen bir babanın çocuğu olarak büyüdüm.  Bana daha önce hiç başa çıkmadığım ve iyi olmadığım zor bir durum verildi. Bu duruma sebep olanlar adına tüm meslektaşlarımızdan özür diliyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için Konak Belediyesi de mali disiplin, maliyet düşürücü tedbirler uygulanacak" mesajı vermişti.
 

Kaynak: Haber Merkezi