Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 15 Nisan'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen oturumun ardından Son Mühür gazetesine konuştu. 

Ekrem İmamoğlu: Sorumluları açığa çıkardık, hesap verecekler! Ekrem İmamoğlu: Sorumluları açığa çıkardık, hesap verecekler!

Tarihe geçecek bir Konak için hemen çalışmalara başladı

Başkan Mutlu, mazbatasını almasının ardından hemen çalışmalara başladıklarını ve yeni dönemde tarihe geçecek bir Konak oluşturacaklarını ifade ederek sosyal demokratik belediyecilik ve eşit hizmet vurgusu yaptı.

İlk Hedefler: Emekli lokali, kreşler ve sokak hayvanları
Başkan Mutlu, Konak Belediye Meclisi'nin yeni dönemdeki  faaliyet programıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Göreve başlar başlamaz küçük dokunuşlarla daha temiz, daha iyi aydınlatılmış, daha güvenlikli bir Konak için çalışmaya başladık. Sokak hayvanlarıyla ilgili ilk çalışmamızı Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte yaptık. Mobil cihazımızla birlikte onların daha az üremesini sağlayacak operasyonlar ve çeşitli tedavi yöntemleriyle hemen dokunuşa başladık. İlk etapta isteğimiz hızlıca bir emekli lokali ve mahallelerde kreşleri açmaya başlamak. Bunların yanı sıra asfaltlama, kaldırımlar, pazaryerlerine estetik dokunuşlar gibi hayata geçirmek istediğimiz öncelikli çalışma alanları var. Biz 111 mahallede sosyal demokrat belediyeciliği, toplumcu belediyeciliği hayata geçirmek üzere yola çıktık. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bu hedef doğrultusunda işimiz, gücümüz Konak olacak." 

Kaynak: HABER MERKEZİ