Selçuk Bayraktar'dan SİHA maketi yakan terör örgütü yandaşlarına dikkat çeken cevap Selçuk Bayraktar'dan SİHA maketi yakan terör örgütü yandaşlarına dikkat çeken cevap

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile odaklı hizmet modelleri çerçevesinde uygulanan koruyucu aile sisteminin geldiği noktayı değerlendirdi.

Göktaş, koruyucu aile hizmetinin, biyolojik aileleri tarafından bakımları sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilmelerini sağlayan bir model olduğunu belirtti. Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmetiyle Bakanlık tarafından belirlenen güvenli ve destekleyici bir aile ortamında çocukların gelişimine önemli katkılar sağlandığını vurguladı.

8 bin 140 koruyucu aile bulunuyor

Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin, biyolojik ailelerinin yanında bakımları sağlanamayan çocuklar için önemli bir umut kaynağı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Koruyucu ailelerimiz çocuklarımıza sadece bir yuva sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onların hayallerini ve umutlarını yeşertiyor. Koruyucu aile hizmet modelimiz kapsamında 2002 yılında 500 ailemizin yanında 515 çocuğumuzun bakımı sağlanırken, bugün 8 bin 140 koruyucu ailemizin yanında bakımı sağlanan çocuk sayımız 10 bin 84’e ulaştı.”

Habergaleri Koruyucu Aile Olma Ile Evlat Edinme Konulari Hukuki Olarak Farklidir 0512061

“Çocukları yetiştirme sorumluluğu, devlet ile koruyucu aileler arasında paylaşılıyor”

Aileleri, üstlendikleri bu özel sorumluluktan ötürü maddi olarak da yalnız bırakmadıklarını ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla ekonomik olarak desteklediklerini belirten Bakan Göktaş, “Koruyucu ailelere sigorta ödemeleriyle birlikte aylık ortalama 8 bin 895 lirayı bulan miktarda destek sağlıyoruz. Engel durumu olan çocuğa bakan koruyucu ailelere de engel durumundan dolayı bakım desteği sağlıyoruz. Böylece çocukları yetiştirme sorumluluğu, devlet ile koruyucu aileler arasında paylaşılıyor” dedi.

Azerbaycan’da örnek alıyor

Bunun yanı sıra, koruyucu aile hizmet modelinin Azerbaycan'da da örnek alındığını ve ülkeye adapte edilmek üzere çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bakan Göktaş, alanda deneyimli uzmanların Azerbaycan'da koruyucu aile hizmetinin oluşturulmasında yardımcı olduklarını aktardı.

Kaynak: Haber Merkezi