Her yıl binlerce işçi, Adana'nın geniş tarım arazilerine gelerek tarım sektöründe istihdam sağlıyor. Özellikle Şanlıurfa'dan gelen tarım işçileri, çocuklarıyla birlikte yaz kış demeden tarlalarda çalışıyor. Tarlalarda kurdukları çadırlarda yaşayan Şanlıurfalı işçiler, tarım sektörüne büyük katkı sağlıyorlar ve çocukları da bu süreçte okula gitmek yerine tarlalarda çalışıyorlar. Bu çocuklar, aslında okumak istediklerini ve hayallerinin olduğunu dile getiriyorlar.

Tarım Işçisi Çocuklar

Günlük 50 TL'ye çalışıyorlar!

Ailesiyle birlikte tarlada çalışan çocuklardan 14 yaşındaki Yusuf Şimşek işinden şöyle bahsetti: "Okula gitmiyorum. 5 yıl önce okulu bıraktım. Yazmayı biliyorum, okumayı bilmiyorum. Günlük 50-60 lira kazanıyorum. Yaşım büyüdükçe para artacak. Ailecek burada çalışıyoruz. Küçük kardeşim var 4 yaşında. O da okula gitmiyor ama ben büyüyünce okula gidip onu okutacağım. Soğan bitince portakala gideceğiz sonra karpuza gideceğiz. Nerede iş varsa oraya gideceğiz. Okusam ya asker ya polis olurdum. Şimdi tarım işçisi oldum"

'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddialarına yalanlama geldi 'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddialarına yalanlama geldi

''8 tane çocuğum okula gitmiyor''

9 çocuğuyla birlikte tarlada çalışan Eyüp Yörük, “Çocuklarımla birlikte burada çalışıyoruz. Biz Şanlıurfa’dan buraya geldik. Biz tatildeyiz şuanda. Çadırda kalıyoruz. Çocuklar okula gitmiyor. Göndermek istiyoruz ama gönderemiyoruz. 8 tane çocuğum var gitmiyorlar okula” diye konuştu.

Kaynak: İHA