Karabağlar Belediyesi’nin Atatürk sevgisini geliştirmek ve barış içinde bir arada yaşama kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği “Atatürk ve Kitap Sevgisi” konulu kompozisyon yarışmasına başvurular başladı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaya, Karabağlar’daki ilkokullarda okuyan öğrencilerle, Osman Aksüner ve Aşık Veysel mahallelerinde ikamet edip ilçe sınırları dışındaki okullarda okuyan öğrenciler katılabilecek.

Öğrencilerin araştırma ve araştırdıklarını yazılı olarak ifade etme becerilerini geliştirmeyi de hedefleyen yarışmaya son başvuru tarihi 3 Kasım 2020 olarak belirlendi. A4 kağıdına iki sayfayı geçmeyecek şekilde okunaklı şekilde yazılacak kompozisyonlar, elden ya da posta yoluyla Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Yazar Dilge Güney, Eğitimci Hakkı Karadeniz, Gazeteci, Editör Yunus Bekir Yurdakul, Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayla Sert’tle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendireceği Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeninden oluşan seçici kurulun değerlendirmesinin ardından ödül töreni 10 Kasım’da yapılacak.

Yarışmada birinci olan öğrenciye ödül olarak dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere tablet bilgisayar verilecek. Seçici Kurul Özel Ödülü de kitap setinden oluşuyor.

Ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye Nutuk armağan edilecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini, Atatürk sevgisini her fırsatta yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Aradan 82 yıl geçse de, Atatürk’ün yaktığı ışık ülkemizi ve coğrafyamızı aydınlatmaya devam ediyor. Bu uğurda mücadele eden ve şehit olanları bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm Atatürk çocuklarını bu yarışmaya katılmaya çağırıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim