Nijerya'da gizemli hastalık: 3 çocuk öldü, 127 çocuk hastanede! Nijerya'da gizemli hastalık: 3 çocuk öldü, 127 çocuk hastanede!

Moskova'da bir araya gelen Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı  ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Sırbistan ve Rusya arasındaki ilişkilerin güçlüklere rağmen yüksek düzeyde olduğunu vurguladılar.

Daçiç, özellikle enerji sektöründe Rusya ile ekonomik ilişkilerin önemini vurgulayarak, Rusya ile doğalgaz anlaşmasının 2025 yılında sona erecek süresinin uzatılmasının Sırbistan için son derece önemli olduğunu belirtti. Daçiç, Rusya'nın Sırbistan'ın toprak bütünlüğüne verdiği destek için teşekkür ederek, "Bu bizim için hayati önem taşıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Kosova ve Metohiya'nın özerkliğine her zaman karşı çıkacak ve Sırbistan'ın toprak bütünlüğünü her zaman destekleyecek güvenli bir oya sahip olduğumuzu bilmek hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Sırbistan'ın, Kosova'nın 2008 yılında tek taraflı ilan ettiği bağımsızlığı tanımadığını hatırlattı.

MAHKEME İZİN VERMEDİ

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç, ülkedeki parlamento seçim tarihini 17 Nisan olarak belirledikten saatler sonra, muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti'den başbakan adaylığını koyacağını, ancak cumhurbaşkanlığından istifa etmeyeceğini açıkladı. BTA'nın haberine göre bu açıklama AB ve NATO üyesi olan ülkede derin bir siyasi krize yol açtı. Cumhurbaşkanının bu sürpriz hamlesi nedeniyle Hırvatistan Anayasa Mahkemesi konu ile ilgili görüş bildirmeye çağrıldı.

Yargıçlar, Milanoviç'in cumhurbaşkanlığı görevini yürütürken milletvekili seçilmesi için herhangi bir siyasi parti ya da bağımsız listeden aday olmasının anayasal konumu ve yetkileri ile otoritelerin ayrımı ilkesiyle bağdaşmadığına hükmetti. Mahkemenin kararı ile ilgili Milanoviç, "parlamento seçimlerine katılmaya yönelik basit bir girişimi anayasanın ihlali" ilan ederek "demokrasiyi öldürdüğünü" şeklinde yorum yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi