LGS için son başvuru tarihi geldi ve yüzbinlerce öğrenci eğitimlerine devam edecekleri liseyi seçmek için başvurularını tamamlamak üzere. Başvurular, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında öğrenim gören öğrenciler tarafından gerçekleştirilebilecek. Başvuru sürecinde öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. 

Lgs Başvuru

LGS başvurusu nasıl yapılır?

LGS başvuru süreci 18 Mart Pazartesi gününden 29 Mart Cuma gününe kadar devam edecek ve isteğe bağlı olarak "e-Okul" üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu yıl, geçmiş yıllardan farklı olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik başvurular yapılmayacak, öğrenciler başvurularını istedikleri zaman e-Okul sayfası üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirebilecekler. Okul müdürlükleri, başvuru süreciyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda belirtilen formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamda takip edebilecekler. 

Lgs Başvuru 2

LGS sınav giriş belgesi açıklanma tarihi

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik olarak okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Sınava gelen öğrenciler, yanlarında geçerli kimlik belgeleriyle birlikte fotoğraflı ve onaylı giriş belgelerini bulunduracaklar.

Lgs Başvuru Foto 3

LGS ne zaman?

28 Nisan 2024 Şans Topu çekilişi sonuçları belli oldu! 28 Nisan 2024 Şans Topu çekilişi sonuçları belli oldu!

2024 yılında gerçekleştirilecek olan LGS, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Birinci oturum saat 9.30'da başlayacak ve ikinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda, Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve öğrencilere 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Her bir sözel ve sayısal bölüm için doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir bölüme ait ham puanı, ilgili bölümdeki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Kaynak: Haber Merkezi