Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin eski Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın seçim kampanyası için bir tefeciden 32 milyon TL para aldığı ortaya çıktı. 6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay'da yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yüzde 44,48 oy alarak kazandı. CHP'nin adayı Lütfü Savaş ise yüzde 44.05 oy alarak kaybetti. Seçim sonrası Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, "15 gün önce seçim çalışmaları için bir tefeciden 32 milyon TL para almışlar. Bunların hepsini belgeledik ve detaylarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Belgeleri tek tek inceliyoruz. Artık bu aile şirketi devri sona erdi" dedi.

Başkan Öntürk'ün bahsettiği belgeler ortaya çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre, Hatay'da kendini iş insanı olarak tanınan bir kişi, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne "İmar harcı bedeli" olarak 8-13 Şubat tarihleri ​​arasında 9 milyon 800 bin, 8 milyon, 9 milyon 200 bin ve 5 milyon TL olmak üzere 4 ayrı para transferiyle toplamda 32 milyon TL havale yaptı. Ancak bu paraları daha sonra yanlışlıkla gönderildiğini iddia ederek geri istedi. Parayı gönderen kişi, 15 Şubat'ta "Aşağıda tarih, miktar ve açıklamalarla belirttiğim sehven hesabınıza imar harcı bedeli olarak yatırılan toplam 32 milyon TL'nin iadesini talep ediyorum" şeklinde bir yazı gönderdi. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı, parayı 29 Şubat'ta iade etti. Paranın faizinin ise asfalt çalışması yapan müteahhit firmalara ödettirildiği iddia edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den çarpıcı açıklamalar: "Rus ordusu yeni saldırılara hazırlanıyor!" Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den çarpıcı açıklamalar: "Rus ordusu yeni saldırılara hazırlanıyor!"

Lutfu Savas In Secim Calismalari Icin Refeciden 17242160 8270 M

Kaynak: Haber Merkezi