Gün Başlıyor programı;’nda Eylem Aslan’ın sorularını yanıtlayan Kent Hastanesi Medikal Onkoloji İdari Koordinatörü Burcu Kömürcü, Türkiye’de her 10 kadından birinde görülen meme kanseri, kadın kanseri arasında en sık görülen kanser türü olarak yer aldığını ve erken teşhis hayat kurtardığının bir kez daha altını çizdi.

KENT Sağlık Grubu'nun bünyesindeki Kent Onkoloji Merkezi'nde, pandemi nedeniyle takılması zorunlu olan maskeler Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hastalığa dikkat çekmek amacıyla sembol renk "pembe" oldu. Hemşireden doktora, teknisyenden temizlik personeline kadın erkek herkes pembe maske takarak farkındalık sağlarken, bu seferberliğe hastalar da katıldı. Burcu Kömürcü, " Farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

Genetik-Ailevi faktörlerin öyküsünün bu hastalıkta önemli olduğuna dikkat çeken Kömürcü, çalışma koşulları ve stresin, beslenme tarzının, hareketsiz yaşamın, kozmetik ürünlerdeki kimyasalların, sigara ve alkol kullanımının hastalığı tetiklediğini söyledi.  

40 yaşına kadar 3 yılda bir, 40 yaşından sonra ise her yıl doktor muayenesinden geçilmesi gerektiğini belirten Kömürcü, 15 Ekim Meme Kanseri Farkındalık gününde herkesi pembe maskeye takarak farkındalığı arttırma çağrısında bulundu.

Biz de Son Mühür Ekibi olarak ‘’pembe ‘’ maskelerimizi takıyoruz Meme Kanseri Farkındalık ayında bu seferberliğe destek veriyoruz.

 

Editör: TE Bilişim