Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat açıklamasında: 

"Eğitim Gücü Sendikası olarak, son günlerde özellikle Eskişehir ve İzmir’in bazı ilçelerinde okullara diyanet görevlisi manevi danışmanların görevlendirilmesi ‘ÇEDES’ projesi imzalandığını görmekteyiz.

YÖK açıkladı: 9 Vakıf Üniversitesine inceleme YÖK açıkladı: 9 Vakıf Üniversitesine inceleme


Yıllardır ‘Manevi Danışmanlık' yani dini kollarda danışmanlık yöneterek bu projenin eğitim sisteminde farklı çatışmalara neden olacağını ifade ettik. Zaten mesleki yeterlilik kurumunda da manevi danışmanların görev tanımları içinde eğitim yoktur. Bunların pedagojik eğitimi de yoktur. Bunların öğretmenlik ve eğitim üzerine bir uzmanlıkları da yoktur.
Kaldı ki ülkemizde okullarda yüz bine yakın okullarda Din Kültürü öğretmeni, İlahiyat mezunu ve pedagojik eğitimi almış şekilde uzmanlıklarıyla yüksek lisansı ve doktoralı eğitimleriyle öğrencilerimize dini danışmanlık eğitim vermektedir. Tabi ki dini ve manevi değerlere önem veriyoruz, çocuklarımızın da bu inançlarla değerlerimizle doğru bir şekilde sadece okullarda eğitim almasıyla gerçekleşeceğini de biliyoruz ancak konuda bir sıkıntı var.
 Bu uygulamadan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) vazgeçmelidir.
Bu proje sanki Din Kültürü öğretmenlerimiz dini konularda yetersizler, eğitim konularında yetersizler halen çalıştıkları okulların statülerini bozacak mesleki yeterliliklerini zedeleyecek ve okul içinde çatışma yaratacak.
Bu uygulamadan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) vazgeçmelidir. Buna imza atan İl Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenlik ve okul sisteminden bir haberdir.
Eğer dini konularda okullarda eğittim noktasında eksiklikler varsa bu din kültürü öğretmenlerimizin mesleki eğitimleriyle müfredatın tekrar buna dönük şekillendirilmesi ancak çözüm olabilir.
 Okul sistemine de uygun değildir.          Manevi danışmanlık okullara girmesi okulların sistemini bozacaktır.
Bu kişiler nerede dini danışmanlık yapacak?
Hangi saatlerde yapacak?
Hangi ortamı kullanacak?
Çalışmalar ne olacak?
Belli değildir.
Okul sistemine de uygun değildir. Bu nedenle Eğitim gücü sendikası olarak bu yanlıştan derhal dönülmesini Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) talep ediyoruz.
Din kültürü öğretmenlerimizin haklarını ve saygınlığını zedeleyecek okullarda çatışma yaratacak okul sistemine uygun olmayan bu diyanet personeli görevlendirmeleri hatalıdır.
Bu doğrultuda bilgi edinme kanunu gereği talepte bulunduk. Tüm il başkanlıkları düzeylerinde gerekli basın açıklamaları da sendikamız tarafından yapılacaktır. Konunun takibinde olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz" dedi.

Editör: MELEKŞAH TUFANER