Aşağı Çobanisa Mahallesi'ndeki bahçesinde yetiştirdiği "Cristobalina" cinsi kirazları toplayan üretici Mehmet Bülbül, yaklaşık 300 kilogramlık ürünü alım merkezine teslim etti. 

CHP Milletvekili altını çizerek söyledi: ''Eğirdir Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!'' CHP Milletvekili altını çizerek söyledi: ''Eğirdir Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!''

Manisa Kiraz Foto 1

''Çocuğa bakar gibi bakıyoruz''

Yılın ilk kirazının alım merkezine getirilmesiyle birlikte sembolik bir açık artırma düzenlendi. İlk kirazlar, kilogramı sembolik olarak 2 bin liradan tüccar Malkoç Fatihoğlu ve Kerim Sincar tarafından satın alındı. Üretici Mehmet Bülbül, "Bir çocuğa evde nasıl bakılırsa bu ağaçlara aynı ilgiyle bakıyoruz. Emeği gerçekten fazla, tabii girdi maliyetlerimiz de çok yükseldi. Tonaj olarak geçen seneye göre biraz daha iyiyiz. Geçen sene ihracatçılarımız yaklaşık 70 ila 80 bin ton civarında ihracat açıkladı. Bu yıl inşallah 100 bin tonu aşar. Bütün çiftçilere bol kazançlı, bereketli bir yıl diliyorum." ifadelerini kullandı. İlk ürünü satın alan Malkoç Fatihoğlu, sezonun başlangıcıyla birlikte heyecanlandıklarını belirtti. İlk ürünü getiren üreticiyi ödüllendirmek amacıyla 2 bin lira fiyat teklif ettiklerini ifade ederek, ürünü Dubai'ye göndermeyi planladıklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi