Edirne'de şiddetli yağış hayatı durdurdu! Edirne'de şiddetli yağış hayatı durdurdu!

Dün TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel bir oturum gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, özel oturumun açılışında "(Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir) düsturu altında, umutla aranızdan pek çok evladımızın gelecekte bu Meclis çatısı altında ülkeyi yöneteceğine inanıyoruz" dedi. TBMM'nin kuruluşunun sadece siyasi bir anmanın ötesinde, geleceğe dair umutların yeniden yeşerdiği bir gün olduğunu belirten Kurtulmuş, "Böylesine önemli bir günü çocuklarına armağan etmiş olan bir milletin evlatlarıyız. Türkiye'nin bu anlamda geleceği olan sizlersiniz." ifadesini kullandı.

23 Nisan Tbmm

Çocuklardan önergeye 'hayır' oyu

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından, Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek amacıyla Başkanlık Divanı seçimi için verilen önergeyi okutup oya sundu. Önergeye "hayır" oyu veren çocukların olması, Genel Kurul Salonu'nda gülüşmelere neden oldu. Kurtulmuş, esprili bir dille önergenin oy çokluğuyla, değil de oy birliğiyle kabul edilmediğini belirtti. Kabul edilen önergeye göre Kurtulmuş, Başkanlık koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti. Başkanlık Divanı'ndaki katip üye koltuklarına ise 4. sınıf öğrencileri Defne Dadakoğlu ve Mehmet Ömür Bakan oturdu.

Uzay mesajıyla dikkat çekit

Aysima Arslan, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında gerçekleştirilen insanlı uzay yolculuğunu hatırlatarak, bu adımın geleceğin teminatı olan çocukların hayallerini, uzayın sonsuz derinliklerine kadar taşıyabilecek bir fırsat sunduğunu ifade etti. Arslan, "Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar, son olmadığına olan inancım da tamdır. Aziz milletimizin nice gençleri devletimizin açtığı bu ufukta ülkemizin uzay macerasını sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Uzay Mesajı

Filistinli Ayla onur konuğu oldu

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; dün Kurtulmuş, TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, 28 ülkeden gelen dünya çocuklarını Tören Salonu'nda ağırladı. Onur konuğu olarak davet edilen Filistinli 12 yaşındaki Laya Abdulnaser Naser Abuzeineh, Filistinli çocukların durumu hakkında farkındalık oluşturmak için çaba gösteren Kurtulmuş'a teşekkür ederek, "Filistinli çocuklar kuşatmayı yaşadılar, bombalarla karşılaştılar, ülkelerine tutunmayı öğrendiler, özgürleşmeye doğru ilerlediler. Aziz Kudüs'ümüzün minarelerine Filistin bayrağı çekilmesine öncülük ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi