AK Parti Antalya Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'da çeşitli temaslarda bulundu. Çavuşoğlu, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki projeler, parlamentolar arası işbirlikleri ve uluslararası parlamento kuruluşlarıyla ilişkiler ele alındı. Bölgesel istikrar ve güvenlik konularına da değinen Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın istikrarının bölge ve uluslararası düzeyde önemine vurgu yaptı ve Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirtti.

Ayrıca, Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ittifak ilişkileri ve 2. Karabağ Savaşı sonrası bölgedeki durum ele alındı. Bayramov, Çavuşoğlu'na Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü dostluk ve kardeşlik ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Çavuşoğlu ayrıca, Bakü'de bulunan Türk turizm şirketlerinin yetkilileriyle bir araya geldi. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin turizm alanında da ileri seviyede olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, yaklaşık 60 otel ve turizm şirketi temsilcisine hitap etti.

İsrail'den vatandaşlarına acil durum talimatı! ''Hazırlıklı olun!'' İsrail'den vatandaşlarına acil durum talimatı! ''Hazırlıklı olun!''

Son olarak, Çavuşoğlu, Avrupa Olimpiyat Elemeleri için mücadele edecek milli güreşçilerle bir araya geldi. Milli güreşçilere başarılar dileyen Çavuşoğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ile birlikte sporcuları ziyaret etti. Çavuşoğlu'nun Azerbaycan temaslarında AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da hazır bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi