Hindistan’ın sokak lezzetleri, ülkenin kültürünün ve mutfak geleneğinin önemli bir parçası olsa da bu lezzetlerin hazırlanış şekli ve sunumu, hijyen konusunda ciddi endişelere neden olmaktadır.

Elini sokmadığı yer kalmıyor

Son dönemde sosyal medyada paylaşılan bir video, bu endişeleri haklı çıkarır nitelikte. Videoda bir sokak satıcısının, avuçlaya avuçlaya sokak yemeği hazırladığı görülüyor. Satıcının çıplak ve kirli ellerle, kirli bir zemin üzerinde yemek satışı yapması mide bulandırırken o anlar sosyal medyada infial yarattı.

ESHOT kalitede uluslararası standardı yakaladı: 5 belge ile hizmet kalitesini tescilledi! ESHOT kalitede uluslararası standardı yakaladı: 5 belge ile hizmet kalitesini tescilledi!

Hijyen sıfır

Hindistan sokak lezzetlerinin hijyen konusunda tartışmalara neden olmaya devam ettiği görülüyor. Sokak satıcıları tarafından hazırlanan ve genellikle renkli ve çeşitli lezzetleriyle dikkat çeken yiyecekler, birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilse bile bu lezzetlerin hazırlandığı ortamların hijyenik olup olmadığı konusu da sık sık tartışma yaşanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi