Ticari amaçlı izinsiz çekimlerin artması dolayısıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü cezaları artırdı.

Artık, parklarda ticari çekimler için izin almak ve belirli bir ücret ödemek zorunlu hale geldi. İzin almadan yapılan çekimler ciddi cezaları beraberinde getiriyor ve cezaların ödenmemesi durumunda adli süreç başlatılıyor.

Abant Gölü Milli Parkı, Yedigöller Milli Parkı ve Gölcük Tabiat Parkı, Bolu'nun doğal güzellikleriyle her yıl yerli ve yabancı binlerce tatilciyi kendine çekerken aynı zamanda doğal alanlar, sadece tatilcilerin değil, çiftlerin ve sosyal medya içerik üreticilerinin de ilgisini çekiyor. Bu parklarda fotoğraf ve video çekimi yaptırmak isteyen çiftler, kendilerine unutulmaz anılar oluşturmak için sıklıkla tercih ediyorlar. Bazı çiftler, özel günlerinde drone ile çekim yapmak için fotoğrafçılara talepte bulunuyorlar.

İzinsiz çekimlerin önüne geçmek amacıyla cezalar %58 oranında artırıldı

Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor: 1 kişi serbest bırakıldı! Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor: 1 kişi serbest bırakıldı!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, ticari amaçlı izinsiz çekimlerin önüne geçmek amacıyla cezaları %58 oranında artırdı. Fotoğrafçılar, düğün ve nişan gibi özel günler için bu parklarda fotoğraf ve video çekimi yapmak istediklerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden izin almak zorundalar ve buna ilişkin ücretler ödemek durumundalar. İzin alınmadan yapılan çekimlerde ise ciddi cezalar uygulanıyor. Bu cezaların ödenmemesi halinde adli süreç başlatılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi