Milli Boksörümüz Samet Gümüş Avrupa Şampiyonu! Milli Boksörümüz Samet Gümüş Avrupa Şampiyonu!

Eskrim dünyasının merakla beklediği Belçika'da düzenlenen Büyük Kadınlar Kılıç Dünya Kupası'nda Türk milli eskrimciler, gösterdikleri performanslarla adlarından söz ettirdi. Nisanur Erbil'in 13. sırada yer alması, Türkiye'nin eskrim alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Takım müsabakalarında da Türk eskrimcilerin mücadelesi dikkat çekti ve Türkiye Büyük Kadınlar Kılıç Milli Takımı 18. sırada yer aldı. Bu başarılar, Türk eskrim camiasının uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmakla kalmayıp, gelecek yıllarda daha büyük başarıların habercisi niteliğinde. Türk eskrimcilerin uluslararası platformlarda gösterdikleri başarılar, milli sporun yükselişine olan inancı artırırken, genç sporcular için de ilham kaynağı oluyor.

 Nisanur Erbil 13., Takım 18. Oldu

Milli eskrimci Nisanur Erbil, Belçika'da düzenlenen Büyük Kadınlar Kılıç Dünya Kupası'nda 13. sırada yer alarak Türkiye'yi temsil etti. Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Sint-Niklaas'ta düzenlenen organizasyonda Nisanur Erbil 13. sırada yer alırken, Deniz Selin Ünlüdağ ise 60. sırada yer aldı. Takım müsabakalarında ise Büyük Kadınlar Kılıç Milli Takımı, Begüm Alkaya, Nisanur Erbil, Nil Güngör ve Deniz Selin Ünlüdağ'dan oluşan kadro ile 18. sırada yer aldı.

Diğer yandan, ABD Flöre Grand Prix'sinde Türkiye'yi temsil eden milli eskrimciler, ana tabloya kalmayı başaramadı. İrem Karamete Baldini 79. sırada, Lal Ertün 128. sırada, Kaya Sezer 124. sırada ve Alp Tuna Korkmaz ise 225. sırada yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi