Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar bölgesinde 2017 yılında gerçekleşen bir operasyonda, 5 Ekim'de 7 kişilik PKK'lı terörist grubuna yönelik çatışma yaşandı. Operasyon sonucunda, çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirildi. Operasyon sırasında 2 terörist kaçmayı başardı, bir terörist ise Köyceğiz'deki bir portakal bahçesinde el bombası patlatarak hayatını kaybetti. Olay, bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmaların bir yansıması olarak değerlendirildi.

ÖLEN TERÖRİSTİN ANNESİ DEM PARTİ'Lİ ÇIKTI!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 PKK'lı teröristten birinin, DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan'ın oğlu Musa Arslan olduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin Ege bölgesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristlere düzenlediği operasyon sonucunda, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin 'Fırat' kod adlı Musa Arslan olduğu ve Mersin'in Akdeniz ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Bu gelişme, bölgedeki terörle mücadele operasyonlarının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Meral Akşener'den duygusal veda: Allah herkese böyle vedayı nasip etsin! Meral Akşener'den duygusal veda: Allah herkese böyle vedayı nasip etsin!

DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan'ın oğlu olduğu ortaya çıkan terörist Musa Arslan'ın öldürülmesi, bölgedeki siyasi ve güvenlik gündemini hareketlendirdi. Halen Akdeniz Belediyesi'nde meclis üyesi olarak görev yapan Nuriye Arslan'ın, daha önce belediye meclis toplantısında "İstiklal Marşı okumak zorunda değilim" şeklindeki açıklamaları büyük tepki çekmişti. Arslan'ın bu sözleri, kamuoyunda tartışma yaratmış ve eleştirilere neden olmuştu. Ölen teröristin aile bağlantılarının, yerel siyasetteki dinamikleri nasıl etkileyeceği ise merak konusu oldu.

Kaynak: Haber Merkezi