Nazif Ay kimdir? Nazif Ay neden öldü? Nazif Ay kimdir? Nazif Ay neden öldü?

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut'un 18 Kasım 2011'de öldürülmesine ilişkin 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 10 Ekim 2014'te Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni bir karar almıştı.

Cem Garipoğlu Cinayet

Otopsi fotoğrafları ve videoları istenmişti

Baba Mehmet Nida Garipoğlu, daha önce "mezarın açılması" ve "DNA testi yapılması" taleplerinde bulunmuştu. Başsavcılık, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından, Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında çekilen fotoğraf ve video kayıtlarının hazırlanarak gönderilmesini istemişti.

Cem Garipoğlu Otopsi

Morarmalar dikkat çekti

Savcılığa sunulan görüntüler, incelenmesi için bilirkişiye teslim edildi. Bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen otopsi işlemine ait video kayıtları ve fotoğrafları inceledi. Haberlere göre, bilirkişi inceleme sonucunda raporunu soruşturma dosyasına sundu. Ayrıca, Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri de ortaya çıktı. Bu görüntülerde Cem Garipoğlunun yüzü açıktı ve sağ ve sol elinde morarmalar dikkat çekiciydi.

Mezarın açılması düğümü çözecek

Karabulut ailesi, avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Garipoğlu'nun mezarında "fethi kabir" işlemi yapılması talebini yeniden dile getirdi. Aile, eğer mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığı ortaya çıkarsa, otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileri hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu. Düğümün çözümü, savcılığın mezarın açılıp açılmayacağına dair vereceği karara bağlı olacak.

Kaynak: Haber Merkezi