Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir amblem mi kullanacak? Açıklama geldi! Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir amblem mi kullanacak? Açıklama geldi!

NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan 'Deniz Kalkanı', bölgedeki mevcut güvenlik tehditleri bağlamında deniz ve nehirdeki yasa dışı faaliyetlerle mücadele, deniz ve nehir trafiğinin kontrolünü sağlama ve denizde arama ve kurtarma faaliyetlerini planlama ve yürütme hedeflerine odaklanıyor. Tatbikat, Romanya Deniz Kuvvetleri tarafından tertiplenen en karmaşık askeri manevralar arasında yer alıyor ve Romanya'nın yanı sıra Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD'nin katılımını içeriyor.

NATO, Rusya'nın 2022 yılı şubat ayında Ukrayna'ya saldırısı sonrasında Avrupa'nın doğusundaki varlığını artırmış ve Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Slovakya'da kapasitesini artırma kararı almıştı. Bu tatbikat da bölgedeki artan güvenlik endişelerine yanıt olarak gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi