Yargıç Juan Merchan, dava ile ilgili olarak Trump’a konuşma kısıtlaması uyguladı.

Kazakistan'da sel felaketi nedeniyle tahliye sayısı 99 bine yaklaştı, 3 bin 563 ev sular altında! Kazakistan'da sel felaketi nedeniyle tahliye sayısı 99 bine yaklaştı, 3 bin 563 ev sular altında!

Bu dört davadan biri olan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayda, Yargıç Merchan, Trump’ın avukatları, mahkeme çalışanları ve savcıların aile üyeleri hakkında, davanın seyrini etkileyebilecek açıklamalarda bulunmasını yasakladı. Ayrıca, potansiyel ya da mevcut jüri üyeleri hakkında herhangi bir yorum yapmasını da engelledi. Yargıç, Trump’ın geçmişte adalet sistemi üyelerine yönelik tehditkar ve aşağılayıcı ifadeler kullanma eğiliminde olduğunu belirtti.

Sessizlik Anlaşması Davası Detayları

Olayın merkezindeki yetişkin film yıldızı, Trump ile ilişkileri hakkında susması karşılığında 2016 yılında 130 bin dolarlık bir anlaşma imzaladığını iddia etti. Ancak, anlaşmanın Trump tarafından onaylanmamış olması sebebiyle geçersiz olduğunu öne sürdü. Trump, bu iddiaları reddederken, eski avukatı Michael Cohen, Trump adına bu ödemeyi yaptığını ve sonrasında Trump’ın şirketlerinden yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme aldığını doğruladı. Cohen, bu süreçte “vergi kaçırma” ve “Kongre’ye yanlış beyanda bulunma” suçlamalarıyla tutuklandı ve 9 federal suçlamayı kabul ederek Aralık 2018’de üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trump, geçen yıl Nisan ayında, mali kayıtları tahrif etmek suçlamasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı ve kendisine yöneltilen 34 suçlamayı reddetti. Davanın ilk duruşması, jüri seçimi ile bu yıl Nisan ayında başlayacak.

Kaynak: İHA