Elektrik kesintisinde beyaz eşyalarınız bozulursa ne olacak? Elektrik kesintilerinde tüketici hakları nelerdir? Elektrik kesintisinde beyaz eşyalarınız bozulursa ne olacak? Elektrik kesintilerinde tüketici hakları nelerdir?

Türkiye'nin patates üretiminde önde gelen kenti Niğde'de kaydedilen görüntüler, tepki çekti. Üzerine ilaç sıkılan patateslerin niçin kırmızıya döndüğü merak konusu oldu. Bu yöntemin sağlık açısından herhangi bir zararı olup olmadığına dair detaylı bilgi henüz elde edilemedi.

Niğde Patates

Sosyal medyada merak uyandırdı

Niğde, patates ekim alanı ve üretim miktarı bakımından Türkiye'de önde gelen bir konumda bulunuyor ve kentteki tarım arazilerinin yaklaşık %20'sinde patates üretimi yapılıyor. Sosyal medyada paylaşılan bir video, patatesin tarladan sofraya gelene kadar hangi süreçlerden geçtiğini gözler önüne serdi.

Türkiye'nin patates üretim merkezi Niğde

Toprak yapısı ve iklim şartlarının patates üretimi için elverişli olması sebebiyle Niğde, uzun yıllardır patates üretimine ev sahipliği yapıyor. Kent, patates ekim alanı ve üretim miktarı bakımından ülkemizin başında geliyor. Niğde'de sulanan tarım arazilerinin toplamının yaklaşık %20'sinde patates yetiştiriciliği yapılıyor. Niğde, Türkiye'deki patates üretiminin ise yaklaşık yüzde 17'sini gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi