Oslo Emniyet Müdürü Oyvind Hammervold'un yaptığı açıklamalara göre, Oslo'daki Müslüman topluluklara yönelik sosyal medya üzerinden yapılan tehditler üzerine polis, ciddiye alınacak önlemler almış durumda. Hammervold, bu tehditleri gerçekleştirenleri bulmak için Norveç İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı (PST) ile iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Otoyolun çöktüğü Çin'de bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 36'ya yükseldi! Otoyolun çöktüğü Çin'de bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 36'ya yükseldi!

Emniyet Müdürü, Müslüman topluluklara yönelik tehditlerin ciddiyetini vurgulayarak, polisin bir sonraki talimata kadar silahlarını taşıyacağını ve camilere yönelik nöbetlerin devam edeceğini dile getirdi. Bu tedbirler, toplumun güvenliği ve huzurunun sağlanması adına alınmış önlemler olarak öne çıkıyor.

Norveç'te polisin normal şartlar altında silahsız görev yaptığı biliniyor. Ancak ciddi tehditlerin varlığı durumunda, güvenlik güçlerinin silah taşıma ve koruma önlemleri alma yetkisi bulunuyor. Bu durum, kamu güvenliğini sağlamak ve vatandaşların güvenliğini temin etmek amacıyla alınan acil önlemler arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ