Koç Holding'den sağlık sektörüne dev yatırım! 7 hastaneyi satın aldı! Koç Holding'den sağlık sektörüne dev yatırım! 7 hastaneyi satın aldı!

Bu sabah saatlerinde izmir'in Ankara caddesinden geçenler ilginç bir manzara ile karşı karşıya kaldılar. Yolun iki tarafından da arabalar geçmesine rağmen, kiralık bir elektrikli motor ortada bulunan yeşil boşlukta yan yatmış vaziyette duruyordu. Olay yerine gelen polis ekipleri aracın kaza mı yaptığı yoksa oraya mı atıldığını araştırmaya başladı. Son günlerde özellikle kiralık scooter ve motorların bırakıldığı yerler soru işareti oluşturuyor. Yasal bir düzenleme olmaması sebebiyle her yer park yeri olarak kullanılabiliyor.

Yasal bir düzenleme getirilmeli
Meydana gelen kazalar, getirilen düzenlemelere rağmen elektrikli scooterların ve motorların yoğunluğu tehlikenin ne kadar büyük olduğunu ortaya koydu. Çırakılan yönetmeliğe ve yasaklara rağmen insanların kuralsız şekilde bu araçlara binmesi zaman zaman ölümlü trafik kazalarını da beraberinde getiriyor.  Ölümlü kazaların ve yasakların olmasına rağmen sürücülerin tek scootera iki kişinin binmesi, sağ şeritten gitmek yerine kaldırımda sürmesi ve görme engelli vatandaşların yürüme yolları üzerine park etmeleri dikkati çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ