Kadir Canpolat kimdir?

DEVA Partisi'nden 1 Mayıs tepkisi: "Taksim'i kapatmak anayasa aykırı, hak ihlalidir!" DEVA Partisi'nden 1 Mayıs tepkisi: "Taksim'i kapatmak anayasa aykırı, hak ihlalidir!"

Kadir Canpolat kimdir?
1980 yılında Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Çayır düzü köyünde doğdu. İlköğrenimini Erzurum Merkez Abdurrahman Serif Beygu İlkokulu'nda, orta ve yüksek öğrenimini ise Merkez Mecidiye İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Bu dönemde ulusal kamuoyu doğrultusunda çalışmalar yapan Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları gibi gibi kuruluşlara katılarak siyasi bilincini artırdı. 

ocak partisi genel başkanı kadir canpolat
Canpolat, üniversite eğitimi sırasında başarılı bir resim ve müzik öğrencisi olarak yeteneğini göstermiş, ancak dönemin olumsuz koşulları nedeniyle üniversite sınavlarında katsayı ve puan sınırlaması gibi engellerle karşılaşmıştır. Bu şartlar altında İstanbul Harem 1. Ordu Selimiye Kışlası'ndaki askerlik görevini takdirname alarak başarıyla tamamlamıştır.
Kadir Canpolat 2005 yılında hayallerindeki organizasyonu kurma fırsatı buldu ve Osmanlı dergisini  dergisini çıkararak ulusal gündem ve toplumsal olaylara müdahil oldu. Kadir Canpolat Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra siyasi arenada aktif rol oynamaya başladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ