İstanbul’da sağanak yağış ne kadar devam edecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklama İstanbul’da sağanak yağış ne kadar devam edecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklama

Kayseri, İstanbul, Bursa, Kars, Samsun ve Adana gibi birçok farklı ilde lise öğrencilerinden staj maaşlarının yatmadığı veya geciktiği yönünde şikayetler gelmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın şikayet hattı bu şikayetlerle dolup taşıyor. sınıf öğrencilerinin yaşadığı bu mağduriyet, "Bakanlık ödemeleri geri mi çekti?" sorusunu gündeme getiriyor. 15 Mart tarihinde yatması gereken staj maaşının 14 Nisan olmasına rağmen hala yatırılmadığını dile getiren Kayseri'de bir devlet hastanesinde lise stajı gören bir öğrenci, mağduriyetini dile getirdi.

13 Nisan tarihinde paylaşılan bir başka şikayette ise 4 aydır maaş yatırılmadığı belirtiliyor. 12. sınıf Meslek Lisesi öğrencisi işletmede hala staj yaptığını fakat 4 aydır maaş yatırılmadığını ve mağdur olduğunu ifade ediyor. Şikayetler sadece tek bir ilden gelmiyor. İstanbul ve Bursa başta olmak üzere Kars, Samsun, Adana gibi farklı illerden de öğrenciler stajyer maaşlarının hiç yatmadığını veya geç yatırıldığını söylüyor.

Peki Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda ne dedi?

Yapılan araştırmaya göre Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili herhangi bir olumsuz açıklama gelmedi. Staj ücretlerinin kesintisiyle ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunulmadı. Ancak, ödemelerin gecikmesi veya hiç yatırılmaması öğrencilerde mağduriyet yaratmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ