Dün akşam saatlerinde Moskova'da bulunan Crocus City Hall adlı konser salonuna silahlı bir saldırı düzenlendi. Saldırganlar, makineli silahlarla çevreye ateş açarak birçok sivili hedef aldı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, saldırganların salonda rastgele ateş ettikleri ve binanın çatısında yangın çıktığı görüldü. Yangının söndürülmesi için çok sayıda ekip sevk edildi, ancak binanın çatısı bir süre sonra çöktü. Rusya Soruşturma Komitesi, yetkililerin "terör saldırısı" olarak nitelendirdiği olayda 62 kişinin öldüğünü ve ölü sayısının artabileceğini bildirdi. Cesetlerin incelendiği açıklamada, "Terör saldırısı sonucunda 62 kişinin öldüğü tespit edildi. Ne yazık ki kurbanların sayısının artabileceği belirtilmektedir" denildi. Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, 115 kişinin de yaralandığını duyurdu; bu yaralılardan 5'inin çocuk olduğu belirtildi.

Moskova Foto 2

Trabzon'da Ay-Mar market 4 farklı ilçede eleman arıyor: Şartlar neler? Trabzon'da Ay-Mar market 4 farklı ilçede eleman arıyor: Şartlar neler?

Işid Üstlendi

IŞİD, Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi. IŞİD'in Telegram hesabından yapılan açıklamada, "İslam Devleti savaşçıları, Rus başkenti Moskova'nın Krasnogorsk şehrindeki bir Hıristiyan topluluğuna saldırdı, yüzlerce kişiyi öldürüp yaraladı ve üslerine güvenli bir şekilde çekilmeden önce büyük yıkıma neden oldu" ifadelerine yer verildi. Ancak örgütün daha önce de ilgisiz saldırıları üstlendiği biliniyor.

Moskova Foto 3

ABD saldırıdan önce uyarmıştı

ABD, iki hafta önce Moskova'da olası bir "terör saldırısı" riskine karşı vatandaşlarını uyardı. Büyükelçilikler tarafından yapılan uyarı açıklamasında, Rusya'da düzenlenecek herhangi bir etkinliğe katılmamaları konusunda vatandaşların uyarıldığı belirtildi. Moskova'daki ABD Büyükelçiliği, yayınladığı güvenlik uyarısında, "Büyükelçilik, aşırılık yanlılarının yakın gelecekte konserler de dahil olmak üzere Moskova'daki büyük toplantılara saldırmayı planladıkları yönündeki raporları izliyor ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye ediliyor" ifadelerini kullandı.

Moskova Foto 4

''Ukrayna'nın bir alakası yok''

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin üst düzey yardımcısı Mihail Podolyak verdiği demeçte: ''"Gerçekleşen saldırıda Ukrayna'nın bir alakası bulunmuyor" ifadelerini kullandı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının ayrıntıları hakkında henüz bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna veya Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın bulunmadığını belirtti.

Kaynak: Birgün