Onlarca martı neden öldü?

elazığ'ın ağın ilçesinde paniğe neden olan martı ölümlerinin sebebi nihayet belli oldu. alınan numunelerin ilk değerlendirmesine göre, kuşlarda newcastle hastalığı virüsü (ndv) tespit edildi.

Martı ölümleri vatandaşları tedirgin etmişti

onlarca martının su kenarında ölü bulunmasının ardından tarım ve orman il müdürlüğü ekipleri harekete geçmişti. yetkililer, 10 farklı lokasyondan ölü veya ölmeye yakın martılardan numuneler alarak incelemeye gönderdiler.

İlk değerlendirmede ndv tespiti

enstitülerce yapılan ilk değerlendirmede kuşlarda ndv olduğu tespit edilirken, ileri tetkiklerin devam ettiği bildirildi.

Bölgede kapsamlı çalışmalar yapıldı

tarım ve orman il müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölgedeki ölü martıların toplandığı ve gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. ayrıca, martı ölümleri ile ilgili teknik ekiplerce anılan bölgede tarama ve bilgilendirme çalışması yapıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonundaki tek mobil uygulama açıklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonundaki tek mobil uygulama açıklandı

Süreç titizlikle takip ediliyor

açıklamada, "süreç titizlikle takip edilmektedir" denildi. yetkililer, newcastle hastalığıyla ilgili detaylı bilgilere ileri tetkiklerin tamamlanmasıyla ulaşmayı bekliyor.

Newcastle hastalığı nedir?

newcastle hastalığı, kuşlarda görülen ve bazı durumlarda insanlara da bulaşabilen viral bir hastalıktır. hastalık, solunum yoluyla veya enfekte kuşların dışkılarıyla kirlenmiş yem ve su ile bulaşabilir. newcastle hastalığının belirtileri arasında ateş, halsizlik, öksürük, nefes darlığı ve ishal yer alır.

Hastalıkla mücadele çalışmaları devam ediyor

yetkililer, newcastle hastalığıyla mücadele kapsamında gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve bölgenin titizlikle takip edildiğini vurguladı. vatandaşlara da bölgede ölü veya hasta kuş görmeleri halinde tarım ve orman il müdürlüğü'ne haber vermeleri çağrısı yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ