Kabine toplantısında, İran'ın İsrail'e yönelik adımlarının bölgede artan gerilimi tetiklemesi sonrasında yürütülen diplomasi trafiği üzerine bir değerlendirme yapılacak. Ayrıca, bölgedeki durumun Türkiye'nin güvenliği üzerindeki etkileri ele alınacak.

Recep Tayyip Erdoğan Kabine Foto 1

Gazze için atılacak adımlar konuşulacak!

Ayrıca, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere kesintisiz insani yardımın ulaştırılması için alınacak önlemler tartışılacak. Kabine toplantısının bir diğer gündem maddesi, Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar, Kabine üyeleri tarafından ele alınacak. Ayrıca, Erdoğan'ın bu ay içinde Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacağı resmi ziyaretin hazırlıkları da masaya yatırılacak.

CHP'den vatandaşlara çağrı: ''1 Mayıs'ta herkes Taksim'e!'' CHP'den vatandaşlara çağrı: ''1 Mayıs'ta herkes Taksim'e!''

Ekonomi ve öğretmen atamaları da gündemde

Kabine toplantısında, Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı kapsamında uygulanan ekonomi programının mevcut durumu da ele alınacak. Programın ana hedefi olan enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesine yönelik ek tedbirlerin tartışılması bekleniyor. Ayrıca, on binlerce öğretmen adayının atanmasıyla ilgili beklentiler ve hükümetin atama takvimi üzerine yapacağı çalışmalar da Kabine gündemini oluşturacak.

Kaynak: Haber Merkezi