Özel okullardaki öğretmen maaşlarını belirleme yetkilerinin olmadığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mayıs ayında özel okullarda sözleşme döneminin olduğunu, öğretmen arkadaşların kesinlikle mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. 

Özel sektördeki bir kişinin maaşını bir memur ile kıyaslamasının doğru olmadığına işaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Siz medyada çalışıyorsunuz. Siz kamudaki ile maaşınızı kıyaslamıyorsunuz. Biz de özel okullarla bu anlamda kamuda aldıkları ücret kadar öğretmene ücret ödenmesi gündemimizde yok. Özel okullarda çalışan öğretmen arkadaşlarımızın mağdur edilmesini asla rıza göstermeyeceğiz” dedi. 

Prof. Dr. Burcu Okutucu: “Tarım S.O.S veriyor” Prof. Dr. Burcu Okutucu: “Tarım S.O.S veriyor”

Özel Okul Yöneticileri Bizden Süre İstedi 

Özel okul temsilcileri ile sürekli görüşme halinde olduklarını anlatan Bakan Tekin, “Onlar da bizden süre istiyor. Gerek pandemi, gerekse deprem koşulları nedeniyle özel okulların ücretleri ile ilgili sıkıntı yaşamışlar. Dolayısı ile ekonomik zorluklara girmişler.  Şu an çalışan öğretmenlerimizin sözleşmeleri 2023 Yılı Ocak ayında yapılmış sözleşmeler. Dolayısıyla o zamanın ekonomik koşullarında öğretmenleri mağduriyete sebebiyet verecek bir sözleşme ile çalıştırdıklarını kabul ediyorlar zaten. Bizim kendilerinden isteğimiz ; Mayıs ayında yapacakları sözleşmede öğretmen arkadaşları kesinlikle mağdur etmememeli. Burada bir taban fiyat belirleyemiyoruz. Böyle bir yetkimiz yok” 

Par ; “Ana Sınıfı Ücretleri 300 Bin TL’ye Çıkıyor, Çok Şikayet Var” 

Kübra Par’ın “Özel okulların ana sınıf ücretleri  300 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bu konuda çok şikayet var. Bölümler arası geçerken çok fahiş fiyatlar çıkıyor, bu konuya el atmayacak mı Milli Eğitim” sorusuna yanıt veren Bakan Tekin, “4 yıllık hizmet alırken yıllık artışın ne olacağına mevzuat karar veriyor TEFE artı TÜFE bölü 2, artı yüzde 5 olarak yönetmeliğe  koyduk. Özel okullar Fahiş fiyatları aşağıya çekecekler. Bakanlık olarak kademeler arası geçişte veya ilk kayıtlarda hukuki olarak bir yetkimiz yok. İyi niyet çerçevesinde özel okullarla masaya oturuyoruz.  Özel okulları ve velileri mağdur etmeden bir çözümün önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçmiş olacaktır. Biz bu konuda özel okul yöneticileri ile uzlaştık. 

“Yönetmelik Çıkarttık, Veliler, Özel Okullarda Devlet Kitaplarının Okutulmasını Talep Edebilir”

Özel okullarda uygulanan kitap ücretleri politikası ile ilgili de şikayetler olduğunu aktaran Bakan Tekin, “Kitap ücretleri çok şikayet konusuydu. Yeni bir yönetmelik ile özel okullarda devlet kitaplarının okutulması tedbirini aldık. Tüm özel okullarda devlet kitaplarının okutulmasını istiyoruz” diye konuştu.  

Editör: Erkan Doğan