Petrol fiyatları, Orta Doğu ve Rusya'ya yönelik endişelerle son 5 ayın en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Dün Brent petrolün varil fiyatı 89,72 dolara kadar yükseldikten sonra günü 89,35 dolardan tamamladı. Bugün ise saat 10.05 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,01 artarak 89,36 dolara yükselmişti. Brent Petrol yükselişine hız kesmeden devam etti. Brent ham ptrolün fiyatı, Ekim ayından bu yana ilk kez 90 dolar seviyelerini aşarak, rekora ilerledi.

Borsada haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu ? Borsada haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu ?

TEDİRGİNLİK HAKİM!

Jeopolitik gerilimin etkisiyle petrol fiyatları, Orta Doğu ve Rusya'daki gelişmelere duyarlı bir seyir izliyor. Özellikle İran'ın Şam'daki büyükelçiliğine yapılan saldırı sonrası artan endişeler, bölgedeki arz kesintisi potansiyelini güçlendiriyor. İsrail'in 1 Nisan'da gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından İran'ın misilleme tehditleri ve bölgedeki tansiyonun yükselmesi, piyasalarda tedirginliğe neden oluyor.

Kaynak: Haber Merkezi